Les Corts donen via lliure a la taxa turística

El ple del Debat de Política General a les Corts Valencianes ha conclòs en la matinada d’este divendres amb el suport de la Cambra a la implantació d’una taxa turística plantejada per Podem que ha comptat amb el suport de Compromís (a la imatge ambdós grups durant el debat) i de cinc diputats no adscrits -els quatre ex de Cs i l’ex de Podem-, enfront de l’abstenció de PSPV i Ciutadans i el rebuig del PP.

Este impost va generar debat tant dins com fóra de l’hemicicle durant tota la jornada i sobre ell havia plantejades dues propostes oposades per part de Podem i del PP.

La de Podem plantejava instar el Consell al fet que impulse un impost sobre l’activitat turística que contribuïsca a millorar els servicis als turistes i les infraestructures turístiques, el foment i desenvolupament del propi sector i l’impuls de bones pràctiques.

La del PP, per la seua banda, instava precisament al contrari, a «oposar-se clara i directament a la taxa turística», i va ser rebutjada en bloc al costat de la resta del miler de propostes dels ‘populars’, als quals la resta de grups van enlletgir haver presentat iniciatives «al pes» per «boicotejar» el debat.

Els grups van estar treballant durant la jornada sobre la proposta de Podem per a aconseguir una iniciativa que generara un major suport, encara que finalment no va ser possible. El resultat final va mostrar la divisió de la cambra, amb 35 vots a favor, 29 en contra i 32 abstencions.

Una altra de les propostes que va suscitar interés va ser la plantejada, també per Podem en la qual es proposava instar el Consell a incloure el sistema SDDR de dipòsit, devolució i tornada d’envasos, que va ser rebutjada en comptar només amb els vots de Compromís i Podem.

També es va aprovar una proposta de resolució de Ciutadans per a revisar en els pressupostos de 2018 l’impost de successions i donacions, i el de patrimoni, gràcies al suport del PP i Podem.

Et Pot Interessar