18.8 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Cop dur al tràfic de cocaïna a la Safor

– La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a la venda de cocaïna a La Safor i deté a 15 persones

– Els agents han intervingut més d’un quilo de cocaïna de gran puresa, 15 quilos de marihuana, 24.700 euros en efectiu, 13 vehicles i 20 telèfons mòbils

– Es distribuïa la substància en diverses localitats de La Safor, com Gandia, Miramar, Oliva i Vilallonga

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada a la introducció i distribució de cocaïna a la comarca de La Safor. L’operació policial s’ha saldat amb la detenció de 15 persones, 12 homes i tres dones, d’origen espanyol, per la seua presumpta relació amb el tràfic d’estupefaents i pertinença a organització criminal. S’ha intervingut un quilo i dos-cents grams de cocaïna, 15 quilograms de marihuana, 24.700 euros i 13 vehicles, entre altres efectes.

Les investigacions per part del grup de Drogues i Crim Organitzat de la Comissaria de Gandia (València) van començar després de detectar els agents com a xicotets traficants distribuïen aquesta substància a consumidors finals en les localitats de Gandia, Miramar, Oliva i Vilallonga després d’acudir a Xeraco on realitzaven les compres a un grup.

Els policies van esbrinar que aquest grup criminal s’hauria assentat en aquesta localitat valenciana i disposava de diversos immobles que presumptament eren emprats com a punts de distribució i custòdia de cocaïna de gran puresa.

Rols definits

Els membres d’aquesta organització, tal com han esbrinat els investigadors, es dedicaven de manera exclusiva a la distribució de substàncies estupefaents i tenien diferents rols. Així, uns s’encarregaven d’amagar la droga; uns altres la venien, i els màxims responsables de l’organització serien els qui acordaven la compra de cocaïna a un altre grup assentat a València.

Els responsables de l’organització mantenien un control ferri de la seua activitat, emprant, entre altres coses, sistemes electrònics per a, pel que sembla, detectar la presència policial.

Els investigadors han intervingut en aquesta operació policial 1 quilo i 257 grams pel que sembla cocaïna de gran puresa; 15 quilograms de marihuana; 24.700 euros en efectiu; 11 turismes i dues motos; 20 telèfons mòbils, així com set bàscules de precisió i elements de tall.

Els detinguts, només dos d’ells tenien antecedents policials relacionats amb el tràfic d’estupefaents, han passat a disposició judicial, decretant-se l’ingrés a la presó de cinc d’ells.

Articles relacionats