11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Convocatòria de la FCCV modalitat de ciclocròs, ser o no ser. Article d’opinió de Javier Cabanes

 

Diversos ciclistes han rebut una carta de la FCCV comunicant-los que han sigut preseleccionats per al Campionat d’Espanya de ciclocròs que se celebrarà a Xàtiva al gener.

Fins ací tot bé, si no fora perquè aquesta carta conté una amenaça: “qui renuncie a córrer amb la selecció que s’oblide de ser convocat d’ara en avant siga en la modalitat que siga”.

Convocatoria FFCV Ciclocros
Aquest tema no és nou. La federació només es recorda dels xavals quan s’acosta el Campionat d’Espanya. La resta de l’any, res de res.

És més, el seleccionador ni està ni se li espera.

Continua sent el mateix?

Coneix als cadets?

I als júniors?

A quantes carreres ha assistit?

A quantes proves ha eixit a competir la selecció valenciana de ciclocròs enguany que a més no coincidia la Challenge amb cap Copa d’Espanya?

On estan aquelles Jornades de tecnificació que van aparéixer per art de màgia en 2020 i que sí que es fan en Pista totes les setmanes?

Creuen que portant als preseleccionats a una carrera abans del Campionat d’Espanya ja han complit amb la modalitat?

Equips com TeikaTriasportAEL, etcètera estem fent un gran esforç econòmic i de dedicació personal perquè sobretot cadets i
júniors tinguen un calendari decent i puguen competir amb els millors en les millors carreres d’Espanya i fins i tot fora del país.

En aquestes carreres hem vist a federacions com Galícia o Aragó portar als seus joves a competir. I la nostra?

Com li expliquem als nostres patrocinadors que en la carrera més important de l’any els nostres corredors no podran córrer amb les seues marques en el mallot? Perquè no se’ls emporten a córrer la resta de la temporada?

Els mateixos clubs seríem els primers a veure amb bons ulls un projecte seriós de la federació de cara al ciclocròs. Ens encantaria consensuar un calendari de competicions en què els xavals de la categoria de cadet i júnior alternaren córrer amb els colors de la federació i amb els de l’equip.

Això significaria compartir també despeses i que no sempre transportem la pesada creu els clubs (bo sempre no, en el Campionat d’Espanya han d’anar amb la selecció).

L’escrit de la FCCV que han rebut els xics i les xiques és lamentable. Molt trist. Que fem ara nosaltres com a club? Els
amenacem també que si no corren a Xàtiva amb nosaltres que s’obliden de formar part de l’equip l’any que ve?

Senyors de la federació, feu-nos un favor: facen costat al ciclocròs d’una vegada. Perquè que si tenim la Challenge que tenim és gràcies als clubs organitzadors i si tenim als corredors que són l’enveja d’Espanya és en gran part gràcies als equips i patrocinadors que aposten per ells amb el seu temps i els seus diners.

El que s’ha dit: secunden primer de debò al ciclocròs i després ja tindran força moral per a exigir drets amb els corredors. A la
Federació Ciclisme Comunitat Valenciana.

Javier Cabanes

Articles relacionats