17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Contundent resposta de Carmen Fuster a les crítiques als Serveis Socials de Gandia fetes pel Partit Popular de Gandia

– La regidora delegada de Benestar Social, Carmen Fuster ha respost a les acusacions realitzades durant la jornada de hui pel Partit Popular i concretament al seu portaveu el Sr. Soler

En primer lloc, Fuster ha afirmat que “En un moment devastador no sols des del punt de vista sanitari sinó també des del vessant econòmic i de benestar social, impactant especialment en l’àmbit laboral i en el de les relacions socials, i sent de nou la classe treballadora i la població jove dels col·lectius més castigats, els Serveis Socials de Gandia han donat la talla i la cara davant aquest nou escenari”.

Per tant, ha assenyalat que “no entenem per què el portaveu temporal del PP de Gandia està obstinat a desprestigiar el merescut reconeixement de l’actuació realitzada pel Departament de Serveis Socials en un escenari sense precedents” i s’ha dirigit al portaveu del PP afirmant: “Sr. Soler, vosté considera que sense un desplegament del conjunt de polítiques socials a Gandia previ a la pandèmia de la COVID-19 a través d’un important augment de l’assignació de recursos adreçats a l’acció social, haguera estat possible la capacitat de reacció i actuació per adaptar-se de hui per a demà, tant en l’àmbit organitzatiu com a tècnic, amb una aplicació tan eficaç que ha arribat per a quedar-se?“.

És cert, Sr. Soler, que els Serveis Socials han estat econòmicament infravalorats, ho sap molt bé, sobretot en la legislatura que governava el seu partit. El desplegament dels Serveis Socials ha estat quan ha governat l’esquerra, no s’oblide Sr. Soler, la construcció i el desenvolupament de l’estat de benestar ha tingut els seus principals valedors a l’esquerra, el que explica l’eficàcia i l’eficiència en el fet que hem treballat durant la pandèmia. Res és gratuït o fortuït si no que obeeix a una planificació política que el Govern de l’alcaldessa Diana Morant ha prioritzat, en un moment en el qual sorgeixen nous models de pobresa com a conseqüència de la pandèmia, per tal de no deixar a ningú enrere reforçant amb 1.000.000 d’euros el pressupost ja existent en el departament i posant a disposició tots els serveis tècnics necessaris per a donar una resposta immediata, en un temps rècord, a les necessitats de les persones i famílies usuàries del servei”.

“Els Serveis Socials i Sanitat han estat a primera línia de la feina del municipi per atendre aquelles persones que ja estàvem atenent i les que la pandèmia ha fet caure i ho hem fet de manera exitosa (dependència, renta d’emergència, renta valenciana, menjar a casa, compres a domicili, atenció emocional, pobresa energètica, lloguer…Truc o engany diu el Sr. Soler? No, treball, treball i treball, visió de futur, i planificació” ha afegit la regidora

La responsable del Departament de Benestar Social ha recordat que “el valor de l’acció publica del sistema de serveis socials ve donat per l’estratègia de la col·laboració que promou i coordina el departament de Serveis Socials, que prové d’una banda del potencial dels dispositius municipals i de l’altra de les organitzacions del sector social (Càritas, Creu Roja…) que es fa palés, per exemple, de la coordinació de les persones sense sostre i el pla d’emergència per temporal i el fred com ara mateixa està passant”.

Continuarem col·laborant que no confrontant en les accions, Sr. Soler, es veu la voluntat política i democràtica de dur a terme l’organització col·lectiva de la societat civil trobant oportunitats on falten recursos. Per què generar tensió? Per què no respectar el compromís, la intensitat, el coneixement i la intel·ligència de les persones que treballem en aquest departament demostrant entrega i empatia, professionalitat i vinculació en l’usuari?

És el moment d’aplaudir i demanar el reconeixement social de la tasca ben feta, cal reivindicar el valor del Departament com a servei essencial, la realitat així s’ha obstinat a demostrar-ho, així com dels departaments interrelacionats. Cal, Sr. Soler, sempre anar avant com avant anem aquest govern” finalitzà la regidora.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats