18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

CONSELLERIA DÓNA LA RAÓ A UN CENTENAR DE PROPIETARIS DE FINQUES AGRÍCOLES DECLARADES FORESTALS

Des de l’Ajuntament de Xeresa, es va estudiar a fons la problemàtica que afectava a un centenar de xicotets propietaris de parcel·les agrícoles i par part de l’alcaldia, es convocaren reunions informatives. Així, durant el període d’exposició pública a l’estiu del 2013, tant l’Ajuntament com els propietaris van presentar al·legacions. L’alcaldia va al·legar pel conjunt de sols afectats per aquests errors i cada propietari per la seua parcel·la. Aproximadament unes 30 hectàrees i un total de 259 parcel·les cadastrals.
L’impuls del nou govern autonòmic per a que els llauradors de Xeresa obtinguen la una resposta de l’administració. En les darreres setmanes molts dels propietaris estan rebent una notificació de la Generalitat informant-los que la seua al·legació ha sigut acceptada i la Conselleria els dóna la raó. Així les parcel·les agrícoles que per error van ser catalogades inicialment com a forestal estratègic passen a no forestal.
Este dijous, el Regidor d’Agricultura, Tomàs Daviu, i l’alcade de Xeresa, es reuniran amb els propietaris per explicar i aclarir els dubtes que hi puguen haver sobre unes al·legacions que presentaren fa tres anys.

Articles relacionats