21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Concurs de Relats Curts amb motiu de la Cursa de la Dona Vicky Foods

 

 

• La Cursa de la Dona Vicky Foods convoca un concurs de relats curts per a escolars de 5é de Primària

• Podran participar alumnes de Gandia i comarca amb la finalitat de narrar les seues experiències en la carrera, les seues expectatives en la pròxima edició o el seu paper com a animadors.

• La carrera, organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, se celebrarà el diumenge, 23 d’abril, amb eixida en l’avinguda de lesEsclaves, a Gandia.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Gandia, Juana Navarro, i la gestora esportiva del CA Safor Teika, Lidia Belada, van presentar el dimecres en roda de premsa la primera edició del Concurs de Relats Curts convocat amb motiu de la Cursa de la Dona Vicky Foods.

El certamen està dirigit a alumnes de 5é de Primària dels centres educatius de Gandia i comarca. El tema de la redacció s’haurà de triar entre tres propostes; “Record amb emoció la meua última Cursa”, “Tinc ganes de la pròxima Cursa”, o “Jo també participaré animant a les meues companyes”. Els originals es podran presentar en l’edifici del carrer Tossal, o demanar a l’organització que els reculla en el col·legi, del 20 de febrer al 3 de març. L’extensió serà d’entre 100 i 150 paraules.

Hi haurà diversos premis per als millors relats, amb xecs per a gastar en material esportiu; 100 euros per al primer, 75 euros per al segon, i 50 euros per al tercer. A més, els set finalistes rebran una bossa amb productes del CA Safor Teika. Els premis s’entregaran el 8 de març, després de la lectura del manifest en la plaça *Major prevista amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Als col·legis que demanen participar l’organització els farà arribar les plantilles en les quals escriure el seu relat. Poden sol·licitar la recollida dels textos en el mateix centre, contactant en el següent correu electrònic: cursadeladonagandia@cursadeladonagandia.com.

Lídia Belada va comentar que la Cursa torna a entrar en els col·legis amb aquesta iniciativa. “Fa uns anys, gràcies a l’ajuda del Premi Emprén Esport i del diari Marca, expliquem a l’alumnat en què consistia la Cursa i els seus objectius, i en 2019 es va llançar la campanya “Superem l’amor romàntic”, de la qual va sorgir un llibre de relats”.

Va recordar que “la finalitat de l’esdeveniment és fomentar l’esport entre les dones i implicar també els homes en aquest hàbit saludable”, i va agrair el suport de l’Àrea d’Igualtat, així com la implicació i l’esforç dels docents en el concurs. Per part seua, Juana Navarro va assenyalar que aquesta és una de les moltes activitats en les quals col·labora el departament per a commemorar el 8 de març.

Inscripcions obertes

La XIV Cursa de la Dona Vicky Foods tindrà lloc a Gandia i Benirredrà, diumenge que ve, 23 d’abril. Està organitzada pel CA Safor Teika i compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Gandia i Benirredrà, a més de diverses associacions, com la de veïns de Benipeixcar, entitats esportives i empreses patrocinadores, com Vicky Foods. La carrera torna sense cap restricció i deixant arrere les edicions que van ser més complicades per la situació sanitària.

El circuit urbà, de 5,9 km, discorrerà, com sempre, pels carrers de Gandia i Benirredrà. L’eixida serà a les 10.30 hores des de l’avinguda de les Esclaves i la meta serà en el mateix espai. Les inscripcions estan obertes en la web oficial i en els punts físics d’entitats col·laboradores.

Articles relacionats