Quinze hostalers i sis escoles es sotmetran a un jurat plagat d’estrelles Michelin en el concurs de coques d’Oliva

El Primer Concurs Nacional de Coques Creatives i Tradicionals, que se celebrarà a partir de les 09:30 h del matí de divendres en el Centre Polivalent d’Oliva, reunirà quinze restauradors i sis escoles d’hostaleria que competiran en fer la millor coca. La regidora de Turisme de l’ajuntament d’Oliva, Mireia Morera; el president de l’Associació Gastronòmic-Cultural “Amics dels Cocs d’Oliva” (AGACO), Pepe Cotaina, així com el seu vicepresident, Miquel Font, han presentat el certamen al saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva.
Els quinze establiments hostalers lluitaran per aconseguir els tres primers premis d’aquest concurs, dotats amb 1.000, 500 i 250 euros, respectivament. A més, 6 equips de cinc escoles d’hostaleria valenciana lluitaran per obtenir el títol a la millor escola de coques. Els participants professionals són Forn Artesà Sergio Gaya d’Alginet; Restaurant La Mar Salà de Cullera; Restaurant Oasi d’Oliva; Restaurant Gastrobar A l´Alba d’Alginet; Restaurant Saez de l´Olleria; Pastisseria Vimar d’Oliva, Forn La Safor de Gandia, Tapes La Xara de la Xara, Restaurant Nou Tendur d’Ontinyent, Restaurant Avinguda 2.0 de Massamagrell; Restaurant Altamar del Grau de Gandia; Pa i Més Fleca de la Platja de Gandia; la Coqueria d’Orba; Tempura Bar de Dénia i la Seu de Dénia. Les Escoles d’Hostaleria participants són F.P. CEIP Costa de Azahar de l’Alcora (l’Alcalatén); Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) d’Alacant; CDT de València; CDT de Gandia i IES Mediterrànea de Benidorm.

Pel que fa al jurat. està conformat, d’una banda, per xefs de reconegut prestigi guardonats amb Estrelles Michelin. Són Kiko Moya, xef del Restaurant L´Escaleta de Cocentaina amb dos estrelles Michelín; Manuel Alonso, xef del Restaurant Manolo de la Platja de Daimús amb una estrella Michelin; Miquel Ruiz, xef del Restaurant El Baret de Miquel de Dénia i que va ser el primer restaurador valencià que va aconseguir una estrella Michelín per al restaurant La Seu de Moraira. Així mateix, formen part del jurat Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Paco Alonso, presentador de TVE a la Comunitat Valenciana i crític gastronòmic; Pep Romany, xef de la coquería El Pont Sec de Dénia, i Cueva Morales, bloguera gastronòmica del Blog COMOJU.
La regidora de Turisme de l’ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, ha destacat com “Oliva és el bressol de la coca i l’objectiu d’aquest concurs és promocionar aquest plat i tota la nostra gastronomia local, que té un gran potencial d’internacionalització». Ha agraït a AGACO el treball realitzat per a desenvolupar aquest projecte així com a les administracions implicades en el mateix i els Centres de Desenvolupament Turístic que participaren en el concurs, i ha ainimat a tothom a acostar-se divendres al Centre Polivalent, ja que no és un esdeveniment únicament per a professionals. Hi haurà música, gastronomia, fleques i els millors restauradores.

El vicepresident d’AGACO, Miquel Font, ha assenyalat que “pretenem posar Oliva en el mapa gastronòmic amb un concurs on es potencia la creativitat del cuiner, més enllà d’una recepta”. Per la seua banda, el president de l’associació, Pepe Cotaina, ha ressaltat com “professionals de primera divisió conformen el jurat d’aquest concurs, que no haguera sigut possible sense el suport de la regidoria de Turisme de l’ajuntament d’Oliva i tots els sponsors” .
Cotaina ha informat de la dinàmica del concurs. S’establiran tres torns de cocció per als participants dels establiments hostalers i les escoles d’hostaleria, a les 10:30, 11:30 i 12:30 h. Aproximadament a les 14:00 h es procedirà al lliurament de premis, amb la presència de l’alcalde d’Oliva, David González; la regidora de Turisme, Mireia Morera; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la Diputada Delegada de Turisme, Pilar Moncho. 
Patrocinen aquest Primer Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, el Patronat Provincial de Turisme, Agència Valenciana de Turisme, Safor Events, Molí de Picó, Cotepa, Fotoprix, Centre Informàtic Oliva (CIO), Papes Escrivà, Dulcesol, Vinoliva i Bodegas Angosto.

Et Pot Interessar