Concurs «Cada Llanda Compta», UPV/Campus de Gandia

La Càtedra d’Innovació de la Universitat Politècnica de València Campus de Gandia, al costat de Cada Llanda Compta, programa europeu d’educació ambiental sobre el reciclatge de llandes de begudes, i la startup Taronja Tics, que enfoca el seu treball en la innovació en educació ambiental i digital, posaran en marxa el pròxim 17 de desembre el “Concurs Cada Llanda Compta, UPV/Campus de Gandia”, un esdeveniment que es desenvoluparà en format online, que està dirigit als estudiants de totes les titulacions del campus de Gandia de la UPV. El concurs tindrà com a principal objectiu el fet de promoure accions innovadores que permeten millorar la gestió de llandes de begudes de Gandia i altres poblacions costaneres de la comarca de La Safor. Per a això, els estudiants del campus hauran de formar equips multidisciplinaris que generen un projecte d’innovació i comunicació ambiental que optarà al premi de 1.000 € del concurs.

Es té previst que la primera activitat del concurs es realitze el pròxim 17 de desembre i es transmeta en viu per les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram de les entitats organitzadores. Es tracta d’un webinar que es durà a terme a les 12.30, en l’horari destinat al Campus per a activitats culturals, en el qual participaran representants de les entitats organitzadores i de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Gandia, els qui exposaran detalls de l’esdeveniment: objecte del concurs, activitats, data d’inscripcions i premis per a participants i guanyadors.

Cal destacar que el concurs es desenvoluparà entre desembre de l’any en curs i abril de 2021. Com a part de la programació s’efectuaran activitats com: webinars dictats per acadèmics de l’àrea de medi ambient, experts en sistemes de recol·lecció de fem i divulgadors científics mediambientals; mentories per als participants; desenvolupament de reptes i realització d’un producte final. El concurs culminarà amb un esdeveniment de tancament presencial (si l’estat sanitari ho permet), en el qual els participants exposaran els treballs de divulgació realitzats i rebran els premis econòmics que entregarà Cada Lat Compte en reconeixement a l’esforç i treball realitzat pels participants.

Per a finalitzar cal destacar que aquesta modalitat d’activitats online, que respon a les mesures restrictives que han sigut adoptades per la COVID 19, cerca incentivar a estudiants perquè generen propostes que contribuïsquen a la conscienciació de la població en el reciclatge de begudes de llandes i al fet que desenvolupen accions que permeten combatre els efectes del canvi climàtic.

Et Pot Interessar