10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Compromís trasllada al Govern d’Espanya la situació de la regressió de les Platges de Tavernes

– La Coalició Compromís per Tavernes de la Valldigna ha presentat mitjançant el diputat al Congrés, Joan Baldoví una bateria de preguntes al Govern espanyol per conéixer quines mesures pensen implementar per solucionar els greus problemes que pateixen les platges de Tavernes.

En la pregunta es fa esment a la situació actual, als antecedents i algunes de les gestions fetes pel Govern municipal els darrers anys amb la Demarcació de Costes de València, la Delegació del Govern així com la Direcció general de la Costa i del Mar, depenent del Ministeri de Transició Ecològica.

Les preguntes presentades són les següents:

– Quines actuacions i mesures té previstes implementar el Ministeri de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes de València per a condicionar les platges de la Goleta i de Tavernes de la Valldigna de manera que hi haja una quantitat mínima suficient d’arena en la qual l’Ajuntament de Tavernes puga instal·lar els serveis mínims necessaris de passarel·les, platges accessibles, torres de vigilància de salvament i socorrisme, etc. i així poder afrontar la temporada turística de l’estiu de 2021?

– En el cas de no realitzar-se cap actuació de cara a la temporada turística, quines mesures de compensació i/o ajudes té previstes implementar el Govern d’Espanya per a fomentar el turisme i l’economia del municipi així com de compensar els perjudicis que patiran els nombrosos autònoms, pimes, negocis i llocs de treball que depenen del turisme en la comarca de la Valldigna?

– Es tindrà en compte i/o va a implementar-se la proposta de regeneració sostenible i estabilització costanera consistent en la creació d’escullera, esculls artificials o dics paral·lels a la costa a base de sacs de teixit geosintètic farcits d’arena presentada per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna el setembre de 2019 a la Demarcació de Costes de València?

– La Demarcació de Costes de València ha anunciat que s’està redactant un projecte que preveu dos espigons rígids a Cullera. Per tots és sabut que l’execució d’infraestructures rígides, a causa del sistema de corrents del litoral Mediterrani, perjudica les platges i zona litoral situades al sud d’aquestes infraestructures generant una major regressió i degradació. Com pretén evitar aquest impacte negatiu de les infraestructures projectades a Cullera sobre les platges de Tavernes si en aquestes no s’implementa cap sistema ni infraestructura de regeneració i estabilització costanera?

– En quin any està previst executar aquest projecte que s’està redactant? Quines mesures s’implementaran mentrestant no s’aplique una solució integral i definitiva als problemes de regressió i transgressió del litoral de Tavernes de la Valldigna i que tan greument està perjudicant l’economia i turisme del municipi?

Compromís per Tavernes fa més d’una dècada que està reclamant una solució definitiva als problemes de regressió i transgressió que pateixen les platges de Tavernes ocasionats en gran mesura per la modificació de l’espigó de la desembocadura del Xúquer. És per això que animem a la ciutadania a participar en la concentració convocada per l’Ajuntament el pròxim dia 30 de maig, diumenge, a les 12h a la platja de la Goleta.

Articles relacionats