Compromís s’ofereix a la direcció del PSPV per a apartar a l’alcalde de Vilallonga

L’Executiva comarcal de Compromís ha fet un oferiment formal a la direcció del PSPV de la Safor per a apartar al socialista Enric Llorca de l’alcaldia de Vilallonga a causa de les successives sentències que acumula en contra de la seua gestió. Compromís posa a disposició del PSPV i de les dues regidores no adscrites (exsocialistes) els seus dos representants per a conformar «un govern de progrés». L’oferiment, però, dependrà sobretot dels tres regidors del PSPV que recolzen a Llorca.

L’oferiment l’han fet la secretària comarcal de Compromís, Jacinta Rubio, i els regidors d’esta formació a Vilallonga, Vicent Ferrer i Josep Ramon Estevan, en una ronda de premsa que han oferit este dimecres, i en la que han demanat al PSPV que apartate a Llorca del seu càrrec. Compromís ha lamentat en certa manera la passivitat de la direcció del PSPV, atés que un any després de la suspensió cautelar de militància d’Enric Llorca, segueix a l’alcaldia acumulant resolucions judicials en contra.

Des de fa temps es viu a Vilallonga una situació de crispació entre el veïnat ocasionada, segons Compromís, per l’actitud «intransigent i autoritària» de’Enric Llorca, un alcalde, recorden, «que ha sigut capaç de contractar el servei d’un detectiu privat per tal de perseguir un treballador del propi ajuntament. A més actua de forma arbitrària impedint que el nostre regidor puga presentar esmenes als pressupostos, cosa que si que li permet al regidor del PP».

«Des de Compromís per Vilallonga ens posem a disposició del PSPV per construir una nova majoria d’esquerres, on l’actual alcalde no té cabuda. Per això cal que el PSPV comarcal prenga decisions i li faça vore a Llorca que el millor per al poble és que done un pas enrere».

Compromís no posa cap exigència, «només volem el bé per al poble, i que siga el PSOE el que trie candidat o candidata, ja que va ser el que va guanyar les eleccions», afirmen.

La secretària comarcal de Compromís, Jacinta Rubio, es posarà en contacte amb el secretari comarcal del PSPV-PSOE per tal d’iniciar converses en aquest sentit, però el desenllaç no deixarà de dependre d’Enric Llorca i dels tres regidors socialistes que encara li fan costat. Una solució seria que tots ells recunciaren a les seues actes i feren córrer la llista, atés que una moció de censura és impossible en els mesos que resten de mandat.

Et Pot Interessar