14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Compromís reclama blindar la Sanitat Pública i potenciar la investigació

– Compromís portarà al pròxim Ple una moció que reclamarà blindar la sanitat pública i afavorir la investigació

– El senador Mulet ha agraït el paper dels sanitaris en la crisi i ha defensat incloure el dret a la salut en la Constitució i reformes legislatives que garantisquen la I+D+i en l’àmbit de la salut

El senador de Compromís Carles Mulet realitzat una interpel·lació al Govern per a conéixer les mesures que pensa adoptar el Govern per a blindar la sanitat pública i universal i presentarà demà una moció per al seu debat en el pròxim Ple.

El representant valencià ha elogiat al sistema sanitari públic com a salvador de vides, d’eficiència i d’universalitat dins del sistema de benestar. “Cada persona que ha superat el Covid-19, siga qui siga, pense el que pense ha sigut un èxit per a tots. Solament una sanitat pública ens permetrà tirar avant, a més d’aplaudir al sector, blindem-lo una vegada isquem d’aquesta, universalitzem la sanitat i dotem a les comunitats autònomes perquè puguen afrontar l’impacte de la crisi”, ha abundat Mulet.

Així el senador adscrit al Grup de l’Esquerra Confederal ha exigit “el retorn de l’accés universal a la sanitat pública” i la inclusió de la Sanitat com un dret protegit en la Constitució o en la Llei de Salut Pública enfront d’ànsies privatitzadores o temptacions de restar recursos a la sanitat i altres serveis públics com l’educació o la investigació, que poden posar en perill vides i drets fonamentals. A més, en la moció que registrarà en les pròximes hores per al seu debat en el pròxim Ple que se celebre, reclamarà modificacions normatives per a afavorir l’estabilitat del personal investigador i garantir un mínim de la I+D+i en l’àmbit de la salut.

La situació és molt diferent en les diferents autonomies i pot ocasionar problemes d’insuficiència financera com a conseqüència del deute que pateixen algunes com a conseqüència de l’infrafinançament. Per aquests motius Mulet ha plantejat suspendre el pagament dels interessos del deute generat pel FLA, el pagament de les liquidacions de l’IVA a les CCAA i altres instruments financers de l’Estat per a garantir la liquiditat necessària. “Els ajuntaments també han de ser acaronats per a fer front a la crisi i requerisquen injecció de capital, per la qual cosa és el moment de permetre’ls utilitzar els romanents de tresoreria per a afavorir les economies productives; eliminar la taxa de reposició en CCAA i entitats locals”, ha agregat.

Mulet ha traslladat el seu agraïment al personal de tota mena (sanitaris, voluntaris, treballadors de diferents sectors) i tingut un record per als qui han perdut a un ser estimat o estan realitzant esforços per la distància social.

Articles relacionats