14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Compromís, molest amb el canvi de postura del PSOE al Congrés sobre la transferèncie del servei de Rodalies

La Comissió de Foment del Congrés ha rebutjat esta setmana la Proposició no de Llei de Compromís perquè el Govern transferisca a la Generalitat la competència de la xarxa de Rodalies de Renfe, com tenen altres autonomies. El canvi de posició a l’abstenció del PSOE ha provocat que no tire endavant una proposta que fa només tres setmanes van sol·licitar Les Corts amb el vot favorable dels tres socis del Botànic.

La iniciativa ha comptat amb els 9 vots a favor d’Units Podem, Esquerra Republicana de Catalunya i el Grup Mixt; amb 14 vots en contra per part del Partit Popular i amb l’abstenció dels 12 vots per part de PSOE i Ciutadans.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, s’ha mostrat sorprés i molest davant el canvi de posició del partit socialista: “Hui tocava dir clarament si estàvem a favor o no de la transferència de les competències en rodalia a la Generalitat i això hem fet Compromís. Volem un servei millor, amb més inversions i solucions el caos continu que hi ha a les vies”.

La iniciativa dels valencianistes també contemplava, com a solució provisional, reparar els danys causats als usuaris amb preus extraordinaris en els quals es bonifiqui almenys el 50% del cost del bitllet. La PNL sol·licitava, a més a més, un calendari d’obres concret que inclogués
una memòria econòmica per a cada tram i les partides pressupostàries anuals pertinents.

Articles relacionats