9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Compromís Més Gandia unida exigeix al govern central una auditoria dels comptes de la Seguretat Social

• El vicealcalde i portaveu, Josep Alandete, presenta al Plenari de demà dijous una declaració institucional, que recull les demandes de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Safor, per tal de quantificar l’import total de les denominades despeses impròpies a càrrec de les cotitzacions socials.

• Una vegada establida aquesta quantia, sol·liciten que s’hi habilite la compensació adequada a la Caixa única de la Seguretat Social.

El grup municipal de Compromís Més Gandia unida presenta al plenari de l’Ajuntament de Gandia una declaració institucional per instar el Govern central a realitzar una auditoria dels comptes de la Seguretat Social.

El grup municipal es fa ressò de les demandes de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Safor. Aquestes reivindicacions venen arran la darrera Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo en la qual quedava palés que les cotitzacions dels treballadors s’han anat utilitzant per a altres usos diferents del pagament de les pensions contributives i que les pensions no contributives i altres despeses impròpies han hagut de ser assumides per l’Estat mitjançant aportacions al pressupost de la S/S. I a més a més, que el sistema de repartiment, base del nostre Sistema Públic de Pensions, ha estat i és autosuficient per a cobrir les pensions contributives desmentint l’existència d’un fals dèficit de la S/S.

És per això, que grup municipal de Compromís Més Gandia unida ha proposat al Ple de demà dijous, a través del vicealcalde i portaveu, Josep Alandete, l’adopció dels següents acords:

– Sol·licitar al Ministeri d’Hisenda la realització d’una auditoria dels Comptes de la Seguretat Social, perquè “la ciutadania tinga una imatge fidedigna de la situació de la Seguretat Social a partir del coneixement precís del decisiu paper que ha exercit en la construcció de les institucions del nostre Estat de benestar.” Aquesta auditoria ha de quantificar l’import total de les denominades despeses impròpies a càrrec de les cotitzacions socials.

– També que, una vegada establida aquesta quantia, el govern central habilite la compensació adequada a la Caixa única de la Seguretat Social.

Articles relacionats