5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Compromís denuncia una arenga de l’alcalde de Ròtova des del púlpit de l’església

Compromís per Ròtova ha denunciat l’ús per part de l’alcalde del púlpit de l’església per dirigir-se als fidels intervenint en desavinences alienes a la seua condició d’alcalde. La formació nacionalista ha condemnat el fet i ha explicat que el discurs va tenir lloc al final de la processó de Sant Bartomeu, l’últim dia de les recents festes, una vegada havia entrat el sant a l’església. En eixe moment és el capellà l’encarregat d’agrair a les comissions festeres l’esforç i donar per acabada la cerimònia i la festa patronal. En acabar la intervenció del rector, l’alcalde va pujar al púlpit per a dirigir-se als presents, “un fet que no s’havia produït mai”, denuncia Compromís.
A banda de felicitar les comissions i el rector per la trajectòria, l’alcalde aprofità per a assegurar que diverses comissions “havien rebut pressions”. “És un fet que veiem impropi d’un alcalde, atès que, en primer lloc, ens trobem en un estat aconfessional; en segon lloc, mai s’havia utilitzat el púlpit per a llançar missatges des d’un representant polític; i, a més, entre línies, posicionar-se en desavinences que s’arreglen parlant. Creiem que el paper de l’alcalde ha de ser el de contribuir a millorar les festes, i no aprofitar un espai que no li correspon, i fer-ho llançant missatges de divisió”, apunta Compromís enuna nota.

Les festes de Ròtova van tenir lloc del 7 a l’11 de setembre; i són organitzades per la comissió de la Mare de Déu de la Salut (dones del municipis), els festers del Crist de la Fe, els festers joves de l’Aurora, les dames i la regina, i l’Ajuntament, que organitza l’últim dia (Sant Bartomeu) i la presentació (junt amb les dames).
Des de Compromís, d’altra banda, han felicitat les comissions i totes les persones que dediquen el seu esforç, any a any, a preparar les festes locals.

Articles relacionats