17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Compromís denúncia a Gandia el mal funcionament dels trens de rodalies

– El divendres passat, el Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent i la Directora General de Comerç, Consum i Artesania, Rosana Seguí van estar a l’estació de Renfe de Gandia per denunciar el mal funcionament dels trens de rodalies.

A l’acte de denúncia van estar acompanyats per alcaldies i regidories de Compromís de la Safor-Valldigna, així com per membres de l’executiva comarcal i persones militants que van aprofitar per a repartir fullets informatius entre les persones usuàries, animant-les a denunciar el mal servei.

El conseller Rafa Climent, que va reivindicar el tren com un dels transports més sostenibles que tenim al nostre territori, va aprofitar per a exigir la transferència de la competència dels trens de rodalies a la Generalitat Valenciana.

“En uns moments de canvi climàtic apostem per una mobilitat sostenible, i és evident que el tren és un dels transports més sostenibles que tenim al nostre territori. Per això exigim d’una manera clara al govern central que faça una aposta decidida pel tren i que a més a més pose tot el finançament que calga perquè funcione de la manera més adient possible. En cas contrari exigim tindre la competència de rodalies des de la Generalitat Valenciana amb el finançament que calga per a fer efectiu un transport sostenible per al nostre territori.”

Per la seua banda, la Directora General de Comerç, Consum i Artesania, Rosana Seguí va encoratjar a les persones consumidores a què posen les seues reclamacions al mail de les territorials de consum per a poder elevar-les al ministeri de consum i al de transport.

“Encoratgem a les persones consumidores a què posen les seues reclamacions al mail de les territorials de consum per a nosaltres poder elevar-les al ministeri de consum i al de transport. Perquè les persones consumidores es mereixen un transport òptim per a les seues feines i els seus treballs i que puguen desplaçar-se d’una manera sostenible.”

Per últim, el Vicealcalde de Gandia, Josep Alandete va posar en valor la capacitat de les valencianes i valencians per gestionar els serveis públics i va criticar el desastre de les rodalies que estem patint.

“Qui dubte encara que els valencians som capaços de gestionar correctament i al servei de la ciutadania els nostres serveis públics que mire el desastre de les rodalies. Exigim ja el trasllat de la delegació de competències a la Generalitat Valenciana, els valencians i les valencianes estem patint cada dia els retards, les suspensions i la ineficàcia d’un servei públic de transport que ens mereixem per una mobilitat sostenible. Prou de paraules buides i més fets.”

Articles relacionats