14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

COMPROMÍS CRITICA ELS ATACS A UNA PERSONA EN UN BAN DE L’ALCALDE DE VILALLONGa

Compromís per Vilallonga ha expressat el seu rebuig a l’actuació de l’alcalde, Enric Llorca, qui ha fet servir un ban municipal per “atacar i desprestigiar gratuïtament” un veí del poble i treballador de l’Ajuntament pel fet que aquest va posar en coneixement de la justícia diverses il·legalitats que han acabat amb la imputació de l’alcalde per prevaricació i malversació de fons, Arran de transcendir la notícia de què l’alcalde havia estat cridat a declarar al Jutjat este dimarts, la primera autoritat va reaccionar publicant un ban municipal a les 11 de la nit del dilluns, amb l’objectiu de desprestigiar al veí que havia denunciat les actuacions irregulars de l’alcalde.

Des de Compromís recorden que la finalitat dels bans està regulada a les lleis i reglaments. A través d’un ban, un alcalde dicta ordre en les que s’estableixen drets o obligacions, interpretacions d’ordenances o recordatoris de compliment de normes ja existents, “però en cap cas és un instrument per a dirigir les seus crítiques i opinions personals, i menys contra un veí del municipi”.

’actuació de l’alcalde, “més enllà del lògic nerviosisme per la seua situació personal, és èticament reprovable i no contribueix en res a la convivència, al debat seré que han de traslladar els responsables públics i, sobretot, a l’assumpció de les explicacions pertinents que tota autoritat ha de donar per les seues actuacions”.

En aquest sentit, Compromís anuncia que des del grup municipal i arreplegant el sentit de molta gent, presentaran una moció per a reprovar l’actitud de l’alcalde Llorca, comminant-lo a rectificar i ajustar el contingut dels bans a les finalitats per a les que determina la legislació.

Tot això, en un context en el qual les administracions públiques tenien legalment prohibit contractar personal i convocar places, i a més a més, prescindint dels requisits essencials d’igualtat i publicitat en l’accés a un lloc de treball públic.

La investigació judicial es va iniciar perquè un dels treballadors de la brigada d’obres, molest perquè l’alcalde vulnerava el legítim dret a promocionar en condicions d’igualtat als conjunt de la plantilla municipal, va presentar la corresponent denúncia fa mes d’un any i mig i sobre uns fets que, en tot cas, van generar una amplíssima polèmica al municipi i que foren denunciats al seu dia per l’oposició.

Articles relacionats