Compromís avala la gestió de David González per defensar els interessos de la ciutadania d’Oliva

La direcció de Compromís avala la decisió de l’alcalde d’Oliva, David González, i l’equip municipal, de presentar recurs d’apel·lació davant la sentència que estima el recurs contenciós administratiu interposat pel marit de la portaveu del PSOE, per ser una decisió que anteposa els interessos de la ciutadania per damunt d’interessos particulars i vetla per la igualtat davant la llei de tots els veïns i veïnes d’Oliva.

Tal com explica el responsable de Compromís dels pactes locals, Josep Miquel Moya, “l’alcalde d’Oliva ha complit amb les seues obligacions al
seguir les recomanacions dels experts jurídics municipals que evidencien l’existència de fonaments jurídics objectius per a dur endavant el recurs d’apel·lació, ja que la sentència no és ferma i aplica l’art. 127.e) de la llei 7/1985 referit als municipis de gran població (majors als 75 mil
habitants), quan al municipi d’Oliva (25 mil hab.) s’ha d’aplicar l’art.21.q), on s’estableix clarament que l’atorgament de llicències és una atribució pròpia de l’alcalde”.

Per a Moya, “la normativa municipal està per a complir-se, i l’actual portaveu del PSOE, Ana Morell, no pot pretendre utilitzar el seu càrrec com a vicealcaldessa per a estar per damunt dels drets i obligacions de la resta de ciutadans d’Oliva. L’obra realitzada en la vivenda de Morell no
comptava amb els permisos obligatoris, raó per la qual, se li va denegar la llicència d’obres, tal com li haguera passat a qualsevol altre ciutadà del municipi. Si Morell pensa que està per damunt de les obligacions de la resta de la ciutadania d’Oliva, la que hauria de deixar el càrrec públic és ella”.

Des de Compromís lamenten les greus les acusacions del Secretari d’Organització provincial i diputat, Vicent Mascarell, acusant obertament a l’alcalde de fer ús de fons públics per a atacar els seus rivals polítics. “Es tracten d’acusacions falses, sobre les que ja s’ha dictat sentència
ferma en favor de l’alcalde, i impròpies d’un polític amb les seues responsabilitats, per això, exigim una rectificació immediata” ha manifestat Moya.

“És gravíssim que el PSOE tracte de pressionar a l’alcalde a través dels mitjans de comunicació perquè no exercisca la seua responsabilitat per a defensar l’interés general de la ciutadania d’Oliva, i permeta que la seua portaveu municipal tracte d’utilitzar el seu càrrec polític per a saltar la normativa municipal i aconseguir que l’Ajuntament no exercisca el seu dret fonamental a una defensa judicial”.

En aquest sentit, Moya recorda que “Compromís està sent fidel al pacte de govern i l’alcalde a l’interés general, la qual cosa ha de ser compatible en un govern local del botànic. Si el PSOE considera que ha de retirar-li el suport a l’alcalde per aquest motiu i trencar l’acord de govern a Oliva, serà la seua decisió i responsabilitat. Siga com siga, l’executiva nacional de Compromís reitera el suport a l’alcalde i a tot el grup municipal, i els anima a continuar treballant per la seua ciutat”.

Et Pot Interessar