12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Compromís afirma que l’acord del Consell de Ministres sobre les bonificacions a l’AP-7 són “una burla als valencians”

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet (esquerra de la imatge), ha afirmat que l’acord del Consell de Ministres d’ampliar les bonificacions de l’AP-7 només fins a Torreblanca “és una burla per a tots els valencians i valencianes”.
Segons Mulet “a l’agost de 2018 es va aplicar una bonificació pel territori català que en territori valencià únicament arribava fins a la primera sortida valenciana de l’autopista. Era una mesura discriminatòria, injusta i fora de tota lògica, ja que el territori valencià tenia les mateixes problemàtiques que Catalunya referent a això”. Davant l’enrenou creat, segons el parlamentari valencianista, “el ministre Ábalos es va comprometre a estendre aquesta mesura a tot el territori valencià de manera imminent, cosa que vam posar en dubte des del primer moment”.
Malgrat aquestes promeses, han passat 9 mesos sense prendre cap mesura i l’acord d’esta setmana tampoc serà d’aplicació immediata, ja que en lloc d’estendre aquesta bonificació a tot el territori valencià, únicament s’ampliarà fins a Torreblanca, uns pocs quilòmetres més al sud, “obviant la resta de comarques valencianes afectades per aquesta autopista de peatge”, ha afegit.
Mulet ha recriminat aquestes mesures al ministre: “ha estat mentint de manera reiterada al poble valencià, aplica mesures positives per a Catalunya però és incapaç d’aplicar-les al territori que el va triar com a diputat. Es dedica a anuncis que arriben molt tard i malament. Aplicar les bonificacions únicament fins a la Torreblanca, mantenint la prohibició de circular entre aquest municipi de la Plana Alta i Nules, va incrementar encara més el trànsit per la CV-13, una carretera sinuosa amb un fort pendent, d’un sol carril, ideada en el seu dia per a un ús molt més restringit de vehicles. Actualment aquesta s’ha convertit en una ratera i en un punt negre, que anirà a més amb aquesta mesura del Govern. Ja vam exigir que es comprometeren a desdoblar almenys al carril d’ascens i s’excusen en la titularitat autonòmica de la mateixa, quan el causant de la saturació és el Govern espanyol”, ha afegit.
El senador de Compromís ha lamentat que temporades de gran afluència turística, com Setmana Santa o l’estiu, seguiran amb autopista de peatge en bona part de l’extensió del territori valencià. “Hem de confiar que a partir de l’1 de gener de 2020 desapareixeran els peatges, mentre el ministre és incapaç d’assegurar que no hi haurà cap peatge a l’ombra o eurovinyeta a partir d’aquesta data i, tot i el poc valor de la seua paraula, tampoc hi ha cap garantia de res”, ha conclòs.

Articles relacionats