9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

COMENCEN LES RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES 2022

– Arranca una nova edició de les Rutes Turístiques Entre Comarques del 26 de febrer al 26 de juny de 2022.

Es tracta d’un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Canal de Navarrés, l’Alcoià-Comptat i la Safor-Valldigna, amb un total de 15 caps de setmana i 30 dies per a gaudir de les rutes.

Enguany el programa Entre Comarques s’ha plantejat d’una manera diferent de les anteriors edicions dutes a terme en època prepandèmia. El turisme i la manera de com ens apropem als productes turístics ha canviat substancialment, i és per això que ara s’ha produït un canvi de paradigma.

Abans el projecte Entre Comarques estava centrat en les visites culturals als municipis, però s’ha decidit fer un gir cap als nous corrents de turisme experiencial i actiu. En aquests moments les persones que visiten una zona o regió busquen una experiència, una vivència als llocs visitats amb els cinc sentits, a través de la gastronomia, la cultura, les artesanies o les activitats a l’aire lliure. Per aquest motiu les rutes Entre Comarques d’aquesta edició estan enfocades a temàtiques i experiències que, moltes vegades, engloben diversos municipis.

Després de la crisi que ha patit el sector turístic, les diferents entitats públiques implicades en aquest programa han decidit posar el seu granet d’arena a la recuperació de totes aquestes empreses turístiques de les nostres comarques. Les empreses turístiques de la zona han sigut les encarregades de fer un estudi dels productes turístics més atractius per poder potenciar-los.

Cada visita està organitzada per una empresa turística diferent, i d’aquesta manera se’ls dona l’oportunitat de donar visibilitat al seu treball i professionalitat. Moltes d’aquestes empreses són emprenedors i emprenedores enamorades de la seua terra i que fan valdre tot allò que ofereixen d’una manera molt propera.

Rutes Entre Comarques 1

Amb l’objectiu de reactivar el turisme cap a la nostra comarca, les rutes a la Safor-Valldigna es concentren en tres caps de setmana:

• Dissabte 12 de març: Tavernes de la Valldigna: Cova Bolomor / Simat de la Valldigna: Monestir de Santa Maria de la Valldigna

• Diumenge 13 de març: Senderisme a Barx. Ruta PRCV60 / El frigorífic del passat.

• Dissabte 21 de maig: Monestir de Sant Jeroni de Cotalba d’Alfauir / Ròtova: Els fruits de la terra

• Diumenge 22 de maig: Senderisme a Vilallonga. Via Verda del Serpis / Potries: Museu Cassoleria i ruta de l’aigua

• Dissabte 4 de juny: Oliva: La història a través dels museus

• Diumenge 5 de juny: Senderisme i visita a La Font d’en Carròs (Ruta SL V-60)

Articles relacionats