13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Comencen a realitzar tests de coronavirus per a l’estudi de seroprevalença a la Safor

– Hui han començat a realitzar-se a Gandia, igual que a la resta d’Espanya, les proves de l’estudi de seroprevalença que permetrà realitzar tests sanguinis a persones i famílies seleccionades a l’atzar per esbrinar si han tingut el coronavirus.

En total a tota la comarca es realitzaran 2.500 proves que es complementaran amb les que es faran a les residències de gent gran. Les proves podran realitzar-se a casa o al centre de salut, i consistiran en un qüestionari previ sobre símptomes i en dues anàlisis diferents: un test ràpid per detectar els anticossos i una anàlisi de sang més detallat. Els resultats no seran coneguts fins al mes de juny i pretenen demanar dades en un total de 36.000 llars espanyoles amb l’objectiu d’obtindre una “foto real” de l’epidèmia de coronavirus.

Fora d’aquest estudi, l’edil també ha informat que en breu s’iniciaran els tests a persones amb símptomes i a altres persones de manera aleatòria. “En el cas que les proves siguen positives, s’iniciarà per part de Salut Pública el control de l’entorn dels malalts per tal d’evitar rebrots” “Segueix sent molt important aïllar-nos si tenim algun símptoma i posar-nos en contacte amb el nostre Centre d’Atenció Primària i mantindre les mesures d’higiene i distanciament social” ha declarat Liduvina Gil.

Articles relacionats