14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Comença una nova fase del Mediterranean Equestrian Tour a Oliva Nova

hipica oliva nova

La tercera etapa del Mediterranean Equestrian Tour (SPRING MET III) ha començat ha començat esta setmana a Oliva, després d’una reeixida segona fase que ha conclòs després de 3 setmanes d’intensa competició internacional. 
Aquest dimarts 12 de març s’ha donat el tret d’eixida la tercera etapa fins al 31 dde març agafant el testimoni de l’Spring MET II. El Centre Eqüestre Oliva Nova acull les competicions de l’Spring MET III amb la celebració dels 2 concursos CSI 1 + CSI 2 i un CSI 1 + CSI 3, així com les proves de 5, 6 i 7 anys sempre presents en el MET.
La nova prova arriba després de reunir a més de 1.000 cavalls que van competir en la segona etapa del Mediterranean Equestrian Tour, que cada vegada atrau més genets. En aquesta ocasió van ser més de 240 genets procedents de 36 països els qui van optar per participar en el MET II, en dates tan assenyalades per a preparar la temporada.
La primera setmana va tindre lloc el Gran Premi 2 Oliva Nova Beach & Golf Resort a una altura de 1,45m que repartia 30.000€ en premis. 62 binomis van prendre part en la prova i 16 d’ells aconseguien un recorregut sense falta. Després d’un emocionant desempat, va ser, finalment, el belga Stijn Timmermanamb Katanga V/H Dingeshof qui aconseguia parar el crono en el temps més ràpid sense cometre cap falta. El britànic Ben Maher ocupava la segona plaça amb F One Usa i el canadenc Tim Wilks amb Knock Out van´t Paradijs eren tercers.
La segona setmana es va celebrar el Gran Premi 2 presentat per CHG i amb altres 30.000€ en premis, en el qual van participar 82 binomis. En aquesta ocasió sols 9 van aconseguir acabar la primera tornada sense falta per a disputar el desempat. La italiana Giulia Martinengo aconseguia la victòria amb Elzas,  a penes unes centèsimes més ràpida que Michael Hughes (Usa) amb Baldur 75. El gran genet britànic Scott Brash i Hello Shelby van ocupar la tercera posició. Un punt de penalitat per temps en la primera volta va privar a Gabriela Roger Ibars d’estar en el recorregut de desempat, no obstant això, va aconseguir classificar-se en el tretzé lloc.
Com a colofó final del MET II, diumenge 24 de febrer es va celebrar el Gran Premi de categoria 3 presentat per Oliva Nova Beach & Golf Resort. En aquesta ocasió el muntant de premis en metàl·lic ascendia a la quantitat de 50.200€. El francés Gregory Bodo de la mà de l’alemany Peter Schumacher van ser els encarregats del disseny del recorregut. Un recorregut en el qual, dels 59 participants, 12 binomis van aconseguir concloure sense falta la primera part. Després d’un emocionant i renyit desempat, el belga Jean-Christophe de Gran amb Belano vdWijnhoeve Z aconseguien tancar el crono sense faltes en un temps de 40,07 segons. El britànic Ben Maher i F One Usa ocupaven la segona posició amb un temps de 40,28 segons, mentre que el francés Thierry Rozier i Veneziad’Ecaussinnes van ser tercers amb un temps de 40,68 segons.
En les finals de cavalls joves, presentades per Kingsland, va destacar l’actuació de l’irlandés Eoin Gallagher, qui es va alçar amb el triomf tant en la categoria de 5 anys com en la de 6 anys. Després de Eoin Gallagher es van imposar Yves Houtackers (Holanda) i DayroArroyave (Colòmbia) en 5 anys, mentre que Thomas Whitaker (Gran Bretanya) i LoicCannaert (Bèlgica) ho van fer en 6 anys. La categoria de 7 anys va estar dominada per dones: La sueca Angelica Augutsson va ser la vencedora, seguida de Serena Curcio(Itàlia) i Anna Wilks (Gran Bretanya).
Entre els protagonistes de les finals del Bronze Tour, va destacar l’actuació de l’espanyola Susana Epalliard, que es va alçar amb el triomf del Bronze Tour Final presentat per Oliva Nova Beach & Golf Resort durant la primera setmana. La segona posició va ser per a Gill Cools (Bèl) i tercera va ser la francesa Melanie Lemoine Jondet, qui va repetir posició en la segona setmana també. Durant la segona setmana el triomf del Bronze Tour Final, presentat per CHG, va ser per a Anne ClaireGilbert (Fra), seguida de Michael Wittschier. Mentre que en l’última setmana del MET II, el Bronze Tour Final presentat de nou per Oliva Nova Beach & Golf Resort, va anar per a Gill Cools que millorava la segona posició obtinguda en la primera setmana. La francesa Melanie Lemoine Jondet també va aconseguir mantindre’s de nou entre els tres primers classificats, ocupant la segona plaça, mentre que la sueca Jannike West ocupava la tercera posició.
En el Silver Tour es van celebrar 3 xicotets grans premis d’altura 1,40m. En la primera setmana el GP Silver Tour, presentat per CHG, la victòria va ser per al francés Harold Boisset, seguit de Marlon Modolo Zanotelli (Bra) i Francesco Turturiello (Ita). La segona setmana, va ser Lindenberg Sport Horses qui va presentar el GP Silver Tour, i en aquesta ocasió va brillar Serena Curcio (Ita), seguida d’Emilia Housen (Bèl) i Alberto Zorzi (Ita). En la tercera setmana del MET II, In2 strides va presentar el GP Silver Tour, on la victòria va ser per al francés Jullien Epalliard, seguit del seu compatriota Laurent Guillet Anthony Philippaerts (Bel).

Articles relacionats