18 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

Comença la XI edició del Comunica2 al Campus de Gandia

– Arranca la XI edició del Comunica2 amb la part científica del congrés, esdeveniment que s’ha pogut seguir a través de la plataforma Teams.

Per onzé any consecutiu el Campus de Gandia (Universitat Politècnica de València) organitza el Congrés Internacional de Comunicació i Tecnologia Comunica2. L’edició passada va obligar a adaptar el seu format al món en línia, alguna cosa que va funcionar molt bé durant tot el congrés i que va agradar especialment en la part científica. Per aquest motiu, enguany, s’ha repetit la mateixa situació.

La primera taula de treball ha reflexionat sobre anàlisi de mitjans de comunicació de masses i digitals. S’han abordat temes sobre responsabilitat social corporativa. Grans multinacionals busquen integrar els seus esforços a millorar els objectius de desenvolupament sostenible.

Miguel Rebollo, professor de la Universitat Politècnica de València (UPV), introdueix una investigació sobre l’anàlisi dels sentiments dels relats publicats en la revista de Clarkesworld. La taula ha tingut altres comunicacions com campanyes de comunicació estratègica en el món de la moda, els nous estereotips de la ruralitat de les sèries espanyoles i el paper de la dona científica al cinema espanyol amb el cas de la pel·lícula Àgora d’Amenábar.

La segona taula de treball ha tractat d’educació i projectes 2.0. Cal destacar el projecte Educast UPU, del Campus de Gandia. La investigació liderada per Nadia Alonso, Raúl Terol i Ariadna Fernández busca integrar el podcast en l’educació per a millorar l’aprenentatge. Raúl Terol exposa “el podcast està en auge, amb això es busca augmentar la motivació de l’alumnat i millorar l’adquisició de les competències transversals”. Amb el projecte es pretén aconseguir un *podcast de qualitat. Lorena Bort Mir ha exposat My Story Box, una caixa sensorial per a explorar totes les capacitats i instints de l’anglés en xiquets xicotets. A més, la taula ha comptat amb la comunicació d’Ana Rosa “la narrativa transmèdia com a publicitat i memòria de la producció artística. Humberto Rivas”.

En la tercera taula de treball s’han englobat temes relacionats amb investigació en mitjans socials analitzant l’esport en TikTok i Twitter. Les comunicacions de Sandra Arias (Universitat d’Alacant), Francisco Javier Zamora (UPV) han mostrat com els esportistes utilitzen TikTok com una eina de virilització, això augmenta el seu “engagement“.

Judit Férez (UPV) analitza com els missatges neomasclistes en Twitter influeixen en les joves esportistes, provocant efectes negatius en aquestes últimes. La covid ha sigut protagonista en les comunicacions d’Ester Micó (Universitat de les Illes Balears), Trinidad Fortes i Francisco Javier Paniagua (Universitat de Màlaga) han mostrat els dubtes que es tenien concorde a la vacunació. Luisa Dolores Zozaya i Charo Sábada (Universitat de Navarra) analitzen les publicacions més utilitzades per “instamoms” a Mèxic, per a comprovar els mètodes publicitaris que utilitzen. Finalment, s’ha exposat la comunicació “La desfeta laboral en els mitjans de comunicació de Xile, un registre sobre la precarització dels serveis informatius entre revoltes socials i pandèmia” de Daniel Avendaño i César Solís (Universitat de la Mar).

La jornada de hui arranca amb la ponència de Sara Solomando, cap de premsa i documentació de Vancouver Media, entrevistada per Xosé Castro. Una xarrada sobre el treball que no compten les xarxes socials. Aquesta ponència i totes les del dijous i divendres es podran seguir a través del canal de YouTube (https://www.youtube.com/user/comunica2gandia/live).

Coneix el Campus de Gandia Jornades de Portes Obertes

Articles relacionats