23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Comença la cerca del tresor a Oliva

• Aposta decidida pel turisme familiar i la promoció del patrimoni

• L’activitat, organitzada pel Departament de Turisme d’Oliva, en col·laboració amb l’empresa Tracks and Pedals, es realitzarà tots els dimarts i dijous del mes d’agost, de manera gratuïta.

• La geocerca infantil s’ha dissenyat perquè els xiquets i xiquetes, de 6 a 12 anys, es divertisquen coneixent millor el Raval i la Vila Comtal.

• Els xiquets i xiquetes d’Oliva actuen d’ambaixadors, en compartir amb els d’altres CCAA i països els llocs més emblemàtics de la ciutat, a través del joc a la recerca del tresor.

Dimarts que ve, 3 d’agost, tindrà lloc la primera cerca del tresor de Dragut el pirata pel nucli antic d’Oliva, per a xiquets de 6 a 12 anys, una activitat organitzada per la Delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb l’empresa Tracks and Pedals.

La geocerca és la clàssica cerca del tresor adaptada a la tecnologia GPS. Una activitat que uneix esport i oci, dirigida al públic infantil, que permet als més xicotets divertir-se mentre desxifren les deu pistes o geoamagatalls ocults per les zones més belles, representatives i recòndites del nucli antic d’Oliva.

En definitiva, una activitat lúdica que es realitza en equip, i alhora es practica senderisme, en un entorn segur i sempre sota el control dels professionals de Tracks and Pedals, empresa capdavantera en el segment d’aventura i diversió.

De forma totalment gratuïta, la iniciativa es realitzarà tots els dimarts i dijous del mes d’agost amb una durada aproximada de tres hores. L’eixida tindrà lloc a les 10 hores des de la plaça de l’Ajuntament i es visitaran les zones més emblemàtiques del centre històric d’Oliva.

Segons ha assenyalat el CEO de Tracks and Pedals, Domingo Rus, “és una manera de donar a conéixer als xiquets la nostra història, a través d’un joc que els portarà pel Raval i la Vila Comtal, descobrint amb xicotetes anècdotes i llegendes la nostra cultura, fins a arribar a descobrir el tresor de Dragut el Pirata, amagat a Oliva abans de desaparéixer en el setge de Malta

Així mateix, Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva ha subratllat la importància de posar en marxa projectes d’aquest tipus “perquè conjuguen de manera espontània diversió i cultura en un entorn cultural segur, mentre els xiquets practiquen esport i coneixen el nostre patrimoni i història.” A més, ha afegit que es tracta d’una experiència molt enriquidora per a tots els xiquets i xiquetes d’Oliva que comparteixen jocs i actuen d’ambaixadors amb altres xiquets i xiquetes que visiten Oliva durant aquest mes d’agost.

La participació en aquesta activitat requereix inscripció prèvia en l’enllaç https://www.tracksandpedals.es/es/proximas-actividades/ , ja que el nombre màxim de places per dia és de 10 participants.

Articles relacionats