24.3 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Colp a una banda criminal dedicada al tràfic de drogues a Oliva

 

 

– L’operació KIME de la Guàrdia Civil finalitza amb la detenció  una banda criminal a Gandia i Oliva dedicada a transportar droga a França, en l’operació han sigut detingudes 11 persones i s’han bloquejat 25 comptes corrents

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “KIME”, desenvolupada a Gandia ha detingut a 11 persones, de diferents nacionalitats, pertanyents a una organització criminal dedicada a transportar droga fins a França, tant per via marítima com terrestre. Als detinguts se’ls imputen els suposats delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Detencio banda criminal Oliva 3

A més, s’han bloquejat 25 comptes corrents amb més de 280.000 euros, 44 vehicles, de mitjana i alta gamma, motocicletes, camions i semiremolcs frigorífics, un iot i una embarcació semirígida.

Igualment, han sigut bloquejats judicialment 23 immobles en la localitat d’Oliva, valorats en 5 milions d’euros, així com diverses targetes de prepagament i multitud de telefonia mòbil. Així mateix, els agents també van confiscar un dron, dispositius de geolocalització, telèfons satèl·lits i una màquina d’envasar al buit.

L’operació es va iniciar al setembre, quan els agents van sospitar que el propietari d’una empresa de transports per carretera de productes peribles, podria estar utilitzant els camions per a transportar droga amb destinació a França.

Fruit de les investigacions, es va tindre coneixement que un conductor, membre d’aquesta organització, conduïa un camió amb destinació a França. Per tal motiu, en la duana de Montpeller les autoritats franceses van procedir al registre del camió trobant en un doble fons del semiremolc més de 390 quilograms d’haixix i quasi 100 quilograms de marihuana al buit pel qual es va procedir a la detenció del conductor.

Posteriorment, agents de la Guàrdia Civil van procedir a donar l’alt a un vehicle en l’AP-7, que pertanyia a una empresa de construcció, donant-se a la fugida el conductor. En un seguiment i secundat per una patrulla de l’Agrupació de Trànsit, els agents van aconseguir donar-li abast. Després d’un exhaustiu registre del vehicle, es van trobar 250 quilograms d’haixix. El conductor, amo de l’empresa de construcció a la qual pertanyia el cotxe, va ser detingut i els investigadors el van identificar com un dels homes de confiança de l’organització criminal.

Detencio banda criminal Oliva 1

Després d’aquesta detenció, els agents van realitzar un registre domiciliari en la localitat dels Poblets. A més, es van realitzar 9 registres més, en el municipi d’Oliva, 5 en domicilis, un en una nau industrial, un altre en un locutori, 2 trasters d’una companyia de guardamobles i en un iot amb dobles fons atracat en el club nàutic del municipi. En els registres es va confiscar un bloc de 700 grams de cocaïna, 2 quilograms de marihuana, 500 grams d’haixix i quasi 13.000 euros en efectiu.

En total han sigut detingudes 11 persones, 10 homes i una dona, de diferents nacionalitats (xilena, espanyola, marroquina i romanesa) pels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Aquest grup criminal oferia als seus membres, des del locutori, targetes de telèfons mòbils amb noms estrangers, fins i tot de persones que no existien. D’aquesta manera, utilitzaven els dispositius sense revelar la identitat dels vertaders usuaris. Altres integrants es dedicaven a la vigilància dels llocs on es feien els lliuraments de la droga, l’estudi dels mitjans de transport per a dur-los a terme i es feien amb la tecnologia necessària per a assegurar-se l’èxit dels seus objectius.

Els camions que usaven l’organització tenien semiremolcs frigorífics amb un sistema hidràulic que aconseguia l’obertura d’una part del semiremolc, d’aquesta manera, ocultaven la droga al buit. Els semiremolcs que eren utilitzats per a cometre els delictes, tenien els nombres de bastidors esborrats i les plaques de matrícula no corresponien amb els titulars.

A més, els investigadors van aconseguir descobrir que els autors també utilitzaven una de les seues embarcacions, proveïda amb dobles fons, per a introduir haixix en la península des de les Illes Balears. Era, sempre, la via d’entrada de la substància estupefaent el municipi d’Oliva. L’operació ha sigut dirigida pel Jutjat d’Instrucció Número 1 de Gandia.

Articles relacionats