18.5 C
Gandia
Dijous, 18 abril, 2024

CLGS participa en el taller “Sapiencia, Derechos de   la Diversidad y Convivencia Cultural” oferit per la Universitat d’Estiu de Gandia

– L’acte està organitzat per l’associació Gent&Pol i comptarà amb la participació de representants de diferents associacions LGTBIQ+ de tot l’estat espanyol (CLGS, Sumant Trans, Amparo LGTBlFundación 26D), així com de representants de la Policia Local de Gandia i representants polítics com els regidors de Diversitat de Gandia, Tavernes i Dénia, Juana Navarro, Lara Romero i Javier Scotto.

Les activitats arrancaran a les 10.30 hores del citat 29 de juliol amb l’obertura institucional, i que serà a càrrec d’autoritats acadèmiques de la Universitat de Gandia i la Universitat de València i municipals amb representants de l’Ajuntament de Gandia i del Col·lectiu CLGS de la Comarca de la Safor Valldigna.

Les jornades abordaran els drets de les persones LGTBIQ+ especialment dins de les forces de seguretat de l’estat espanyol.

D’aquesta manera la primera ponència, programada per a les 11 del matí d’aquest divendres, estarà presentada per Ernest Gómez Andújar, Ex-Agent de Policia a Gandia i Membre del Grup Aliança Civilitzacions de la FEMP, i estarà moderada per Pere Valenciano, president del grup El Periódico de Aquí. Entre els participants també estarà Federico Armenteros, President de la Fundació 26 de Desembre i Membre de la Federació Estatal LGTBIQ+, i Encarna Mayordomo, presidenta de l’Associació SUMANT de Mares i Pares de LGTBIQ+.

A les 11.45 hores arribarà el torn de la xarrada “Drets de la Diversitat LGTBIQ+”, en la qual participarà Isabel Dudzinski,membre d’Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana i Mariano Donate Delgado, President Col·lectiu AMPARO LGTBI a Ciudad Real, així com representants de la Policia Local de Gandia i de l’Ajuntament de Gandia

A les 12.30 hores arribarà la conferència “Convivència Cultural de la Diversitat LGTBIQ+”, moderada per Javier Scotto, Regidor de Policia i Diversitat a l’Ajuntament de Dénia, Ximo López, del Col·lectiu CLGS de la Comarca de la Safor i Valldigna, i Lara Romero, Regidor de Diversitat i Turisme de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

A les 13.00 hores tindrà lloc el col·loqui en matèria de “Diversitat i Constructibilitat de Noves Famílies”

La clausura serà a càrrec d’Aaron Baviera, cantautor i activista LGTBIQ+Trans per la Diversitat, i per Ernest Gómez Andújar, historiador de la Universitat de València, que realitzarà la Lectura del Manifest Històric Cronològic LGTBIQ+.

El Coordinador General de CLGS, Ximo López, anima a tota la població de Gandia a acudir a aquestes jornades i ha ressaltat la necessitat que des de les forces de seguretat s’impulsen activitats en favor dels drets LGTBIQ+ de tots els policies.

Articles relacionats