15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

CLGS participa en el Llibret de la Falla Beniopa 2022 dedicat a  la  diversitat  LGTBI

– El Llibret, titulat “Tirem?”, va ser presentat el passat dissabte al Museu Faller de Gandia i compta amb articles i poemes sobre diversitat sexual escrits per diferents socis de CLGS.

La Falla Beniopa va presentar el passat dissabte al Museu Faller de Gandia el seu llibret de l’any 2022 titulat “Tirem?”, dedicat a fomentar el respecte de la població LGTBI de la Safor. Des del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Safor- Valldigna (CLGS), han col·laborat aportant una selecció d’imatges, així com diversos articles i poemes a favor de la diversitat LGTBI.

Entre els escrits dels membres de CLGS que hi ha al llibret es troben: “Ser dona i Trans a Gandia” escrit per l’activista Trans i membre de CLGS i Dret a Ser, de Maria Rico.

“És l’hora de la revolució LGTBI!” del coordinador general, Ximo López i els poemes “Falla, t’estime” de l’artista LGTBI La Sanguinelli i “Covards” i “Etern Capritx” de l’escriptor Yus Lief.

Al llibret s’inclouen també una gran varietat d’escrits i il·lustracions que visibilitzen els drets LGTBI de diferents artistes i escriptors com Amparo Mendieta, Abraham Sanjaime, Marc MiragallVerónica Jiménez o, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

Des de CLGS han assenyalat que “volem agrair a la falla Beniopa el seu compromís a favor de la promoció dels drets de la població LGTBI i a la Federació de Falles de Gandia per estar sempre disposada a participar en les diferents campanyes que hem dut a terme des de CLGS per promoure la diversitat a les falles”.

A l’acte de presentació van acudir, entre d’altres, les falleres majors de Gandia, Cristina García i Clara Tortosa, el president de la Federació de  Falles, Telmo Gadea, la regidora d’Igualtat, Diversitat i  Polítiques  Inclusives, Juana Navarro, el regidor delegat de Falles, Nacho Arnau i la regidora del Partit Popular, Mari Carmen Vidal.

FOTO 1 LLIBRET BENIOPA
D’esquerra a dreta: Maria Rico, activista trans membre de CLGS i Dret A Ser, Vanessa Camarena, padrina de la Falla Beniopa, Nuria Moreno, reina del foc, Natalia Solves, reina de la falla, Ximo López, coordinador general de CLGS, Nuria Moll, reina de la poesia, Sara Moratal, reina de l’art, Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de Gandia i Yus Llef, escriptor i membre de CLGS.

Articles relacionats