19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

CLGS mostra la seua preocupació davant recents casos d’LGBTI-fòbia a la Safor

– CLGS acumula fins a 8 casos de LGBTI-fòbia registrats, dels quals cinc s’han produït en els darrers mesos

– Un dels casos registrats va ser d’extrema gravetat, ja que va posar en perill la vida d’una persona.

– Una de les agressions que denuncia l’organització LGBTI va tindre lloc a València ciutat, però les víctimes eren de la Safor

– CLGS demana que s’activen serveis d’atenció a les víctimes LGBTI-fòbia també a la comarca que permeten l’acompanyament, assessorament i seguiment de les víctimes

CLGS ha rebut informació de fins a huit casos de presumpta LGBTI-fòbia en els últims dos anys. Un dels més recents, que està pendent de judici, va ocórrer a Oliva a finals d’agost quan la família d’un home gai de la localitat, va amenaçar el seu company sexual -que era soci de CLGS-, de mort al crit de “Maricón de mierda si te vuelvo a ver aquí te mato”. La persona va patir amenaces i persecució amb arma blanca al crit de “maricón de mierda“, i va patir un atac d’ansietat i diagnosticat per un servei d’urgències com a un possible síndrome d’estrés posttraumàtic. CLGS vol reconèixer en aquest cas la ràpida actuació de la Guàrdia civil tant en la defensa de la integritat de les víctimes com en posar a disposició judicial el cas. Els fets estan pendents de judici per al qual encara no hi ha data. Aquest cas és d’extrema gravetat, ja que va estar en perill la integritat física de les dues víctimes.

També s’han produït discriminacions LGBTI-fòbiques durant aquest estiu durant el mes de juliol en un local d’oci de la platja de Gandia es va produir fets que podrien constituir discriminació, ja que no es va deixar passar pel seu aspecte a una persona trans sòcia de CLGS. Tampoc es va deixar passar a dos turistes, homes gais, al mateix local. El mateix va passar amb un veí de Gandia i soci de CLGS.

Un dels altres casos d’agressions que denuncia l’organització LGBTI va tindre lloc a València ciutat a finals del mes d’agost, tot i que les víctimes eren de la Safor. En el llit del Túria, dues sòcies de CLGS van patir una agressió verbal al dir-los maricons de merda i que els matarien. La situació ja ha estat denunciada a través del servei Orienta de la província de València.

El cas de persones trans, també volem mostrar la nostra preocupació per la barra lliure que s’està donant a la transfòbia a partir de la seua normalització amb discursos com els de l’extrema dreta però també del discurs terf (trans-exclusionary radical feminista) un discurs que es basa a excloure a les dones trans del concepte de “dona”, i que està en els darrers anys generant polèmiques que, considerem, entre altres coses atempten contra la lliure autodeterminació de gènere. Si sumem aquestes polèmiques amb l’augment dels delictes d’odi, s’està posant en perill el benestar emocional de la nostra infantesa, adolescència i joventut, aspecte molt preocupant tenint en compte les dades actuals de salut mental de les persones joves.

En aquest sentit, en els dos últims anys dues persones trans menors han contactat amb CLGS perquè els han tirat fora de casa perquè la seua família no els acceptava. Segons l’informe “Estudio Sociológico de las personas LGBTI sin hogar en la Comunidad de Madrid”, una part important de les persones LGBTI que estan sense sostre ho estan per LGBTI-fòbia.

“Des de CLGS volem agrair a totes les persones que s’impliquen pels nostres drets. Realment, des de fa dos anys estem notant que una part important de la societat civil, de les institucions i de la ciutadania de la Safor està acollint-nos i sumant-se al nostre esforç de visibilitat i defensa dels nostres drets. Al mateix temps també pensem que és imprescindible fer visibles aquests casos de discriminació. Malgrat que una immensa majoria ens recolza, encara hi ha actituds LGBTI-fòbiques i encara queda molt per avançar en igualtat i visibilitat social en camps com ara els mitjans, l’educació o en altres com ara el desenvolupament de la Llei LGBTI valenciana”, indica Ximo López.

CLGS demana que s’activen serveis d’atenció a les víctimes LGBTI-fòbia també a la comarca que permeten l’acompanyament, assessorament i seguiment de les víctimes. “Tot i que podem acudir als serveis Orienta, i, de fet, sabem de casos que ho han fet via online, pensem que la distància i la falta de coneixement del servei actuen com a barreres perquè les persones LGBTI de la Safor que havent patit una agressió o una discriminació acudisquen”, explica López.

Des de CLGS assenyalen que no disposen de recursos per atendre aquestes situacions, i per això sempre deriven als serveis de l’administració que corresponguen. “Tot i això, nosaltres sempre donem una primera atenció i orientació, a més disposem d’una Guia antidiscriminatòria sobre com actuar en cas de discriminació i animem a totes aquelles persones que hagen patit una discriminació a comunicar-nos-ho”, conclou López.

Articles relacionats