10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

CLGS condemna l’homofòbia patida per un encarregat d’un bar de Beniarjó per part d’un client

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals -LGBT-de la Safor (CLGS) condemna l’homofòbia patida per un encarregat d’un bar de Beniarjó per part d’un client.

CLGS considera que són inadmissibles aquests comportaments “per això treballem per la visibilitat de les persones LGBT i per generar espais comunitaris que ens empoderen i reforcen”, assenyala Ximo López, coordinador de CLGS. En aquest sentit, López remarca que malauradament aquests no són fets aïllats o
circumstancials malgrat els innegables avanços que hem viscut en les dues darreres dècades.

“Tot i els avanços hem d’estar vigilant: l’augment dels discursos d’odi fomentat per l’extrema dreta o l’integrisme religiós poden ser un context que faça incrementar les agressions com sembla que està passant segons assenyalen fonts expertes de diferents observatoris contra l’homofòbia”, afegeix López.

Des de CLGS s’espera que aquesta situació de major visibilitat de la violència que pateixen les persones LGBT esdevinga una oportunitat per prioritzar la lluita contra aquesta.

CLGS reclama el desplegament ple de la llei valenciana que garanteix drets a les persones LGBT i reclama el tancament de debats estèrils i contraproduents com els que s’han produït amb la llei trans i que no poden més que reforçar els discursos d’odi. “Els discursos d’odi legitimen a aquelles persones que són LGBT-fòbiques per agredir, insultar o discriminar i no ho podem permetre”, insisteix López.

CLGS agraeix la ràpida actuació per part de la guàrdia civil i la justícia que ha disposat fins i tot d’una ordre d’allunyament. “Amb tot considerem que si bé és positiu protegir a les víctimes, pensem que seria necessari un servei d’atenció integral a víctimes de LGBT-fòbia així com el desplegament d’un pla d’abordatge específic de la diversitat afectiu-sexual a les escoles i instituts”, conclou López.

Articles relacionats