CIS: PP i PSOE perden suports i Ciutadans arrabassa el tercer lloc a Podem

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de gener, el primer amb dades d’intenció de vot des de les eleccions catalanes, torna a situar el PP com a primer partit en estimació de vot, però registra la seua pitjor dada de la legislatura i només avantatja en 3,2 punts al PSOE. Ciutadans, per la seua banda, puja tres punts i arriba a la tercera plaça avançant a Units Podem i les seues confluències.

En concret, el CIS atorga al PP una estimació de vot del 26,3%, 1,7 punts menys que tres mesos abans i set punts per sota del resultat que li va donar la victòria en les generals de 2016. El PSOE repeteix segon, encara que cau un punt respecte a octubre i marca un 23,1%. La tercera plaça és aquesta vegada per a Ciutadans, que després de guanyar les eleccions catalanes del 21 de desembre és la formació que més creix i arriba al 20,7%, superant a Units Podem i les seues confluències, que pugen un poc menys i sumen un 19%.

En l’enquesta de fa tres mesos, feta en els dies posteriors al referèndum il·legal de l’1-O però abans que s’aprovara l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució, el PP ja apareixia al capdavant amb un respatler del 28% i un avantatge de 3,8 punts respecte al PSOE.

Pel que fa a la valoració de líders, el millor puntuat és Albert Rivera (a la imatge), president de Ciutadans, amb una nota de 4,01 punts, superant tant a Ana Oramas com a Joan Baldoví (Compromís), que fins ara encapçalaven la taula.

Et Pot Interessar