Cinc quilòmetres de cursa en solidaritat amb els malalts de Parkinson

La regidora d’Esports de Gandia, Lydia Morant; el regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González; la presidenta de l’Associació de Parkinson Gandia Safor, Mª Carmen Escrivá, i la coordinadora de teràpies de Parkinson, Rosana Pedro Frasquet, han presentat la celebració de la cinquena edició de la cursa solidària “Gandia Run for Parkinson”.

La prova se celebrarà el diumenge 29 d’abril al llarg del Passeig Neptú de la platja de Gandia, a les 10 h. El recorregut serà de 5 quilòmetres, on participaran fins a 600 persones. La recaptació, després de despeses, va destinada íntegrament a teràpies per als afectats pel Pàrkinson, el cost d’inscripció és de 5 € fins al 24 d’abril, 6€ del 25 al 28 d’abril, i 7€ el dia de la carrera fins a completar les places.

González ha declarat que “aquesta carrera solidària vol, reivindicar a les persones que pateixen Pàrkinson, posar en relleu les dificultats que suposa per a les persona patir aquesta malaltia i recaptar fons per a aquesta associació que treballa tot l’any en pro d’aquest col·lectiu dins de la nostra ciutat i comarca.”

Per la seua banda, Morant ha volgut convidar “la ciutadania que ho desitge a participar en aquest esdeveniment tan bonic, en un marc incomparable. No fa falta que se siga un gran esportista en aquesta prova, l’important és col·laborar i participar encara que siga caminant, fent una passejada per primera línia”.  També ha informat que, “encara que és la cinquena edició, és la segona vegada que es fa en el carrer, fora de la pista d’atletisme. Cada vegada té més participació i té tots els aspectes que siga un esdeveniment que es consolide dins de Gandia, que és una ciutat de marcat component solidari”.

No ha volgut deixar de donar les gràcies a l’associació per “la seua labor envers aquest col·lectiu i per traure la cursa al carrer, que açò sempre és molt positiu per a totes i tots”.

La presidenta de l’associació ha subratllat que aquest esdeveniment, que es duu a terme també en 20 ciutats més de tot Espanya, “el que aconsegueix és que els afectats se senten d’alguna manera molt abrigallats per la quantitat de gent que participa, dóna visibilitat al problema i consciència a les persones que la vertadera carrera, és la carrera d’obstacles i de llarg recorregut que han d’afrontar els diagnosticats de Pàrkinson” i ha assegurat que “és una carrera per a tot aquell que vulga participar, bé corrent, caminant, amb els carrets de bebè, o com es vulga, l’important és participar-hi i col·laborar”.

Rosana Pedro Frasquet, per la seua banda, ha recordat que les inscripcions es podran fer en la web de www.crono4sports.es o presencialment en l’Associació de Parkinson Gandia Safor, en la Boutique Monalisa, en Garbí Pastisseria i en la Farmàcia Germanies 106. Els dorsals es podran arreplegar a les 9 del matí aqueix mateix dia en el lloc de la carrera.

Per a finalitzar, González ha volgut “demanar disculpes als comerciants del passeig Neptú, que d’alguna manera, es pogueren veure perjudicats per la celebració d’aquest esdeveniment” i ha remarcat que ”el que es busca és fer compatible la labor comercial amb la realització d’aquest tipus d’esdeveniments solidaris”.

Et Pot Interessar