10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Un centenar de joves inicia les tasques del Voluntariat Ambiental de Gandia

La regidora de Joventut de Gandia, Laura Morant; el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, i el coordinador del Voluntariat Ecològic, Hèctor Bofí, han presentat una nova edició del programa mediambiental Voluntariat Ecològic, la 24. Una iniciativa que el Consell dels Joves de Gandia, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia, ve realitzant  des del 1994 en prevenció d’incendis forestals i altres tasques de conscienciació de conductes inadequades o perilloses per a la natura al nostre terme municipal. Hi participen joves d’entre 14 i 20 anys. S’inicia el pròxim 10 de juliol amb una ruta en equip a la Marjal, on s’hi realitzaran jocs i activitats, i finalitza el 2 de setembre. L’horari és de 9 a 14 hores. Les inscripcions estan obertes durant tot l’estiu al Casal Jove de l’Alqueria Laborde.

        Bofí ha explicat que s’espera augmentar el nombre d’inscripcions de l’any passat, entre 80 i 100 persones. “Com a novetat enguany hem aconseguit uan jauda europea que permetrà que 5 joves d’altres països puguen participar amb nosaltres. D’igual manera, realitzarem un intercanvi de tres joves gandians que viatjaran a Xipre. La idea és que l’any vinent, que celebrem el 25 aniversari, puguem optar a una ajuda major i tindre 25 voluntaris europeus”

        Finalment, el Consell dels Joves ha agraït la implicació dels diferents departaments de l’Ajuntament, que han posat la seua infraestructura a disposició del Voluntariat. “No en va, Ródenas ha estat en el seu dia un dels pioners del Voluntariat i Morant també hi va participar com a membre del Consell dels Joves”

        La regidora de Joventut ha destacat l’aposta del govern pel Voluntariat Ecològic, “que ha evitat molts incendis i problemes a la natura, com abocaments il·legals, comportaments anti-cívics, etc… A més, aconsegueix que la gent prenga consciència i cura per l’entorn natural. Realitzen activitats molt enriquidores que són una experiència per als joves, els quals també reben formació al voltant del medi ambient”.  

        Finalment, Ródenas ha ressaltat que el programa empodera els joves, que s’auto-organitzen i demostren a la societat que són responsables i compromesos. “Vull agrair el treball d’Hèctor i el seu equip, perquè ha aconseguit revifar, modernitzar i garantir un futur per al Voluntariat. La prova és que porten dos anys batent rècords d’inscripcions. A més, el Voluntariat està vinculat també a altres programes municipals ecològics que es fan a la ciutat”.

Articles relacionats