18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Celebrada l’Exaltació de la Santíssima Creu a Gandia 

– Un any més la Germandat de la Santíssima Creu va celebrar l’Exaltació de la Santíssima Creu en la seua seu canònica de l’Escola Pia.

– El dissabte 16 de setembre la Germandat de la Santíssima Creu va celebrar l’exaltació de la Santíssima Creu, una festivitat amb molt d’arrelament en l’Associació i que els confrares celebren des dels seus inicis en 1875.

La vesprada del dissabte 16 de setembre confrares i amics de la Germanor de la Santíssima Creu de Gandia van acudir a l’església de l’Escola Pia per a celebrar la festivitat de l’Exaltació de la Santíssima Creu. La celebració va donar principi amb una Eucaristia presidida per l’escolapi P. José Luis Cuesta, Viceconsiliari de la confraria, en la qual es va poder venerar el Lignum Crucis, que alberga una estella de la “Vera Cruz”.

A l’acte van assistir nombrosos confrares de la Germandat, el President de la Junta Major de Germandats, Emili Ripoll, i membres de la Junta Directiva de la Junta Major, la Padrina de la Setmana Santa de Gandia i Cambrera del Crist Ressuscitat 2024, Gloria Fernández i el Regidor Delegat per a la Setmana Santa Sr. Miguel Ángel Picornell, així com confrares de diferents Germandats de la ciutat.

En finalitzar l’Eucaristia la Cambrera Sra. Cristina Miñana i el Germà Major Sr. Carlos Costa van imposar les Insígnies de Plata de la Germandat a tres confrares que porten formant part de la Germandat de la Santíssima Creu 25 anys de manera ininterrompuda, com a mostra de reconeixement i agraïment per la seua trajectòria, participació i col·laboració en la Germandat al llarg d’aquest temps. Es dona la circumstància que Ana PatriciaLucía i Graciela van començar els seus inicis eixint de samaritanes, per a anys més tard vestir la vesta confrare.

Una vegada finalitzada la celebració, els assistents van poder compartir un vi d’honor en el claustre del col·legi de l’Escola Pia.

La pròxima activitat que ha organitzat la Germanor de la Santíssima Creu de Gandia, juntament amb la Germandat de la Santa Faç, és la VII Jornada de Convivència i Confraternitat que tindrà lloc diumenge que ve 24 de setembre en el Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empara.

L’activitat pretén crear llaços d’unió entre totes dues germandats, al mateix temps que realitzar un donatiu d’Acció social al mateix Preventori Infantil.

Ja al matí tindran lloc diferents activitats i la preparació de les paelles. Al migdia se celebrarà l’Eucaristia en el mateix Preventori, presidida per l’Abat Mitrat de la Insigne Col·legiata  Ángel Saneugenio, culminant amb el menjar de confraternitat.

El donatiu del menjar anirà íntegrament destinat al Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empara, i es podrà apuntar a través de qualsevol membre de les Juntes Directives de totes dues Germandats fins a hui dimecres, 20 de setembre.

Articles relacionats