5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Cebrián insta a tenir cura dels mars en l’acte de lliurament de banderes blaves

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat aquest dilluns la col·laboració entre institucions perquè València siga, un any més, la primera autonomia en nombre de banderes blaves, distintiu que reconeix la qualitat de les aigües i serveis i gestió sostenible de platges i ports esportius.
Cebrián ha assenyalat que “aquest treball i aquest esforç s’ha de continuar realitzant per a seguir sent un referent de bona gestió, qualitat i excel·lència de les nostres platges i ports esportius”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
La responsable de Medi ambient s’ha manifestat en aquests termes durant l’acte de lliurament als representants municipals de les localitats que han obtingut 144 d’aquests distintius que concedeix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) a Espanya a través de ADEAC (Associació per a la Educacion Ambiental i del Consumidor) per a identificar les platges i ports esportius amb una alta qualitat ambiental i uns bons serveis i seguretat per als usuaris.
A més, Cebrián ha indicat que amb aquest treball “estem posant una mica de la nostra part en la cura dels mars”, al mateix temps que ha recordat la recent commemoració del Dia Mundial dels Oceans i la necessitat de conscienciar de la importància dels mars en les nostres vides.
En aquest sentit, el secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha animat a fer pedagogia en matèria de sostenibilitat i ha advocat per la cura del mar com a condició per a disposar de bones platges i ports.
Ha subratllat el greu problema de sostenibilitat que presenta el Mediterrani i ha recordat el recent missatge de la Fundació Ellen MacArthur que apunta al fet que en 2050 hi haurà en el mar més tones de plàstics que de peixos.
La Comunitat Valenciana ha obtingut en 2017 un total de 144 banderes blaves -quatre més que en 2016-, la qual cosa la converteix en la comunitat autònoma espanyola amb major nombre de platges guardonades. Aquestes dades suposen que una de cada cinc banderes blaves, atorgades a les platges i ports esportius espanyols, oneja a la Comunitat Valenciana.
Han rebut aquesta distinció 129 platges i 15 ports esportius a la Comunitat Valenciana. Per províncies, la d’Alacant amb 78 banderes blaves (64 en platges i 14 en ports esportius) es converteix en la província espanyola més guardonada, Castelló ha obtingut un total de 35 banderes blaves (34 en platges i una en ports esportius) i València ha sigut guardonada amb 34 banderes blaves en platges.

Foto lliurament banderes

Distintius a Tavernes

El regidor de Turisme i Medi Ambient de Tavernes, Josep Llàcer, ha recollit les dues banderes blaves al municipi, així com  el guardó de Sender Blau a la Ruta dels Sentits, un itinerari paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del nostre litoral.

 

Articles relacionats