28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Quatre-centes persones participaran en la cavalcada de Reis de Gandia

La cavalcada dels Reis Mags de Gandia comptarà enguany amb la participació de prop de 400 persones i partirà a les 19.00 hores d’aquest divendres 5 de gener des de la plaça El·líptica fins a arribar a la plaça Major.

Així ho han explicat en roda de premsa el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, i Joanjo Payà, tècnic municipal encarregat de la coordinació de la cavalcada.

Joan Muñoz ha explicat que de les 400 persones, 200 seran patges, a més de 170 músics, actors i ballarins. La cavalcada compta amb la col·laboració de set associacions i col·lectius a més de les bandes de música del Centre Musical de Beniopa, la banda Sant Francesc de Borja, la batukada Kum Kum Tra, el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Confraria del Sant Sepulcre.

El regidor ha explicat que com és habitual no hi haurà animals vius en la cavalcada i que la companyia teatral Xip Xap serà l’encarregada del fet que els animals estiguen representats utilitzant titelles.

Durant el recorregut el públic podrà contemplar deu plataformes diferents: dos del naixement, dues de representació d’oficis, dos dels símbols dels reis Mags més les tres plataformes per a cada un dels Reis.

Finalment, el regidor delegat de Cultura no ha volgut revelar com arribaran els Reis d’Orient a la nostra ciutat aquest any. “Volem que siga una sorpresa. És molt original i l’arribada a la Casa de la Marquesa serà espectacular”.

El tècnic municipal va explicar que els Reis Mags tenen prevista la seua arribada a les 17.30 hores a la Casa de la Marquesa on podran assistir totes les persones que vullguen. Acabada la recepció Ses Majestats es desplaçaran a la Col·legiata de Santa Maria on s’adorarà al Jesuset. A partir de les 19.00 hores els Reis Mags partiran des de la plaça El·líptica en la cavalcada que els portarà fins a la plaça Major passant per la República Argentina, passeig Germanies, i els carrers Duc Alfons el Vell i Ausiàs March fins al punt final. Una vegada a l’Ajuntament, els Reis saludaran des del balcó i després atendran tots els xiquets i xiquetes a la mateixa plaça.

El dia 6 els Reis visitaran l’Hospital Francesc de Borja, els Centres de Majors de la ciutat a més del preventori per finalitzar la seua visita al Centre d’Acollida Sant Francesc d’Assís.

Articles relacionats