17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Cau una banda de 27 integrants dedicada a robar camions que havia actuat a Gandia

Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut en una operació conjunta a 27 integrants d’una organització criminal dedicada als robatoris de camions de gran tonatge per a distribuir i vendre la seua mercaderia i han esclarint nou robatoris comesos per aquesta organització. El producte sostret tenia un valor aproximat superior als 500.000 euros i el grup va actuar en les localitats de Jerez de la Frontera (Cadis), El Port de Santa María (Cadis), Lebrija (Sevilla), Madrid, Alaquas, Gandia i Albacete.
La recerca es va iniciar a final del passat 2017 quan els agents van identificar a un grup de persones que haurien comès el robatori d’un camió i el seu semirremolc, el qual contenia 20.000 litres d’oli d’oliva i que va ser recuperat totalment buit dies després en una urbanització de la localitat de Carmona.
Posteriorment es van produir altres dos fets delictives comesos amb el mateix modus operandi en la localitat de Jerez de la Frontera i recuperats en la localitat de Carmona, on els autors van sostraure un tractor camió i semirremolc acoblat, que portava un contenidor que transportava 540 barbacoes de gas, i un altre assalt on els autors van sostraure un contenidor amb destinació a Pakistan que contenia uns 16.000 litres d’oli d’oliva envasats i etiquetats en anglès i amb caràcters àrabs.
Amb aquesta informació es va establir un equip de recerca conjunt de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, encaminat a identificar als autors i detenir als membres de la xarxa que estaven establits en les províncies de Sevilla i Madrid.
Després de diverses gestions, es van ser localitzant a cadascun dels membres i assignant a cada component el rol que exercia en l’organització, així com domicilis, vehicles que utilitzaven, els contactes que utilitzaven per a col·locar la mercaderia robada, i en definitiva tota la seua estructura. A més, gràcies a diverses perquisicions es van recuperar sis vehicles amb la seua corresponent càrrega quan acabaven de ser sostrets.
L’explotació de l’operació “BARBEQUIU”, ha sigut realitzada en tres fases, procedint en la primera d’elles, a la detenció de 17 persones i a la recerca d’altres tres, que es trobaven a la presó, en les províncies de Madrid i Sevilla, realitzant-se un total de 15 entrades i registres i procedint a la confiscació, entre altres, de nombrosos efectes procedents dels robatoris comesos, una pistola detonadora modificada per a disparar munició real, una pistola bolígraf, diferent cartutxeria metàl·lica, 117 telèfons mòbils, eines destinades al trencament i forçat dels vehicles, un vehicle d’alta gamma, 28.500 euros en efectiu, un inhibidor de freqüència, així com un quilo aproximadament d’anfetamina i elements per a la seua manipulació i empaquetat i 69 plantes de marihuana.
La realització de la 2ª fase d’explotació de l’operació, va suposar la detenció de tres persones i es van realitzar dos registres on es van confiscar 34 telèfons mòbils, eines destinades al trencament i forçat, eines i utensilis per a realitzar còpies de claus, tres inhibidors de freqüència, una pistola taser per a realitzar descàrregues elèctriques, una pistola amb la numeració esborrada, un revòlver amb la numeració esborrada i nombrosa cartutxeria metàl·lica.
El passat dia 23 d’octubre es va procedir a l’explotació de la tercera i última fase de l’operació en la qual es va prendre declaració en qualitat de detinguts dels dos últims implicats en aquests fets.

Articles relacionats