CATALUNYA VA A NOVES ELECCIONS DESPRÉS DE LA NEGATIVA DE LA CUP A INVESTIR A MAS

 

La resta de grups del Parlament ja han avisat a la coalició d’Artur Mas (JxSí) que no tenen cap intenció de negociar la seua investidura si la CUP ho rebutja, motiu pel qual el Parlament quedarà dissolt el 10 de gener amb tota probabilitat, i hi haurà eleccions entre 40 i 60 dies després.

L’organització ha fet un esforç per a aconseguir una proposta de consens i s’han arribat a debatre fins a sis escenaris diferents cercant un que conjuminara a tots les sensibilitats, però finalment s’ha hagut d’arribar a una votació davant la falta d’una opció que donara satisfacció a tots.

El segon moviment possible és que JxSí accedisca a rellevar a Mas com a candidat perquè la CUP reconsidere la seua posició, però açò es presenta com una cosa pràcticament impossible ja que la coalició d’Artur Mes ha afirmat en diversos ocasions que aquesta era una qüestió innegociable.

També està per veure quin és el futur de la CUP com a formació política, ja que està integrada per diversos moviments i corrents que han mostrat obertament dividits en tot el procés intern de debat sobre si s’havia d’investir a Artur Mas o no.

Et Pot Interessar