22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Carlos Piñana Duo enceta el VI Festival Internacional de Música Tavernes en Cambra

Este dissabte 18, la Casa de la Cultura acull a les 20 hores el concert del duet de guitarra i percussió format per Carlos Piñana Conesa i Miguel Ángel Orengo Vicente

Completen el cartell de magnífics intèrprets David Pons, Selena Cancino i Marc Felis (25 de febrer), Spanish Brass (26 de març) i el violinista búlgar Vasko Vassilev (29 d’abril)

– Les entrades es poden comprar la mateixa vesprada del concert a la Casa de la Cultura per 3,50 euros

VI TAVERNES EN CAMBRA

La sisena edició del prestigiós Festival Internacional de Música Tavernes en Cambra donarà inici este dissabte 18 de febrer amb el concert de guitarra i percussió de Carlos Piñana Duo en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna (20 hores). El duet està format per Carlos Piñana Conesa i Miguel Ángel Orengo Vicente, una exitosa unió que en els últims anys els ha portat a recórrer el món amb la seua música.

Carlos Piñana pertany a una de las famílies més importants i de llarga tradició en el món del flamenc, net del famós patriarca dels cantes mineros Antonio Piñana i fill del guitarrista Antonio Piñana.

Ha viscut i assimilat el flamenc des de la infància. Com a prova estan els nombrosos premis obtinguts en la seua trajectòria professional, com ara el Bordón Minero en el Festival Internacional del Cante de las Minas en 1996, el Premi Nacional de Guitarra de Concert Ramón Montoya en el Festival d’Art Flamenc de Còrdova de 1998 i també el Primer Premi Sabicas en el Festival Nacional de Jóvens Flamencs de Calasparra i el Premio Importante 98 concedit pel diari La Opinión de Murcia. En 2001 li atorguen el Premi Alumbre 2001 de la Fundació Emma Egea, en reconeixement a la seua vocació i treball, i en 2017 aconsegueix el premi al millor àlbum de flamenc Rubato en els Premis de la Música de la Regió de Múrcia.

Per la seua banda, Miguel Ángel Orengo va estar premiat en el Primer Concurso Nacional de Baterías Eurodrummer 2001 i premi al millor acompanyament instrumental en el concurs nacional de cantautors Ciutat d’Elx 2003.

El pròxim cap de setmana, la música de Tavernes en Cambra tornarà a sonar amb el valler David Pons, Selena Cancino i el seu duet de saxòfon i piano ‘Dans(e) la coeur de la Femme’, que comptarà també amb la presència del jove saxofonista de Tavernes, Marc Felis. Este concert de melodies i harmonies romàntiques serà un homenatge a la figura de la dona compositora i es celebrarà en la Casa de la Cultura el pròxim dissabte 25 de febrer (20 hores).

El magnífic cartell d’intèrprets de la sisena edició del festival el completen el quintet de metall valencià Spanish Brass (Premi Nacional de Música en 2020), que actuarà a Tavernes el 26 de març, i l’experimentat violinista búlgar Vasko Vassilev, que ho farà el 29 d’abril.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, destaca “que gràcies al bon treball dels últims anys, Tavernes en Cambra s’ha consolidat com un festival de renom amb músics de nivell internacional, als quals enguany acompanyaran virtuosos vallers com David Pons i Marc Felis, que ens faran gaudir de la millor música”.

Articles relacionats