21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Carles Mulet: “Sobre les pistoles i les drogues de Santiago Abascal”

Carles Mulet: “Sobre les pistoles i les drogues de Santiago Abascal”

– Article d’opinió de Carles Mulet, Senador de Compromís

– “Creu el lladre que tots són de la seua condició”

Ahir feia públic el meu escrit d’empara a la Mesa del Senat per l’obstrucció del Govern a aportar una documentació sol·licitada el gener de 2020, aquesta petició era la memòria o sol·licitud en la qual conste amb tot detall els motius que fonamente que el portaveu de Vox compleix amb l’estipulat en el Reial decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s’aprova el Reglament d’Armes, després que aquest haja fet públic en múltiples entrevistes que disposa d’una arma de tipus B.

Aquesta petició no és nova, ja es va requerir el desembre de 2018, es va tramitar per la Mesa del Senat, i el Govern no la va aportar en dissoldre’s les Corts Generals.

De nou es va exigir el desembre de 2019, el gener de 2020 va passar el filtre de la Mesa del Senat, i el Govern no l’ha aportada; la data límit per a fer-ho era el 3 de març. És a dir, el Govern havia d’haver aportat aquesta documentació abans de l’Estat d’Alarma.

Es dona la circumstància que entre les 700 peticions de documentació formulades per aquest senador des de principi de legislatura, aquesta és de les poques que no s’han respost. Per això vaig procedir de manera telemàtica ahir a demanar l’empara de la Mesa, i vaig tornar a reiterar la petició; no és normal que des de 2018 s’estiga bloquejant aquesta informació, com tampoc és normal que cap dirigent polític faça ostentació de disposar de pistola (en un escenari després d’una dècada de l’anunci de fi d’activitat de l’última banda terrorista operativa, i de la seua dissolució definitiva).

Al costat d’aquesta nota expliquem igualment, que a més de saber si el permís d’armes estava en vigor o no i complia amb els requisits establits, recordàvem que està taxativament prohibit portar armes, concretament en el Congrés: article 101 del reglament del Congrés comporta la suspensió temporal de diputat, quan el Diputat portara armes dins del recinte parlamentari.

La resposta del portaveu de Vox ha sigut la següent: penjar una foto meua on se’m veu al costat de l’impressionant arc romà del meu poble, que convide a tothom a visitar, la següent frase No tinc inconvenient a ser escorcollat en entrar al Congrés.

És més, veient als socis del Govern de Sánchez i Iglesias, crec que convindria que tots passen un control d’armes i explosius. Seria bo també un control antidroga als diputats abans d’accedir al ple.

El problema no és de ser escorcollat o no, és saber per què el Govern no aporta la documentació sol·licitada, i ha entrat fins a aquesta data amb armes en Congrés o Senat. Les armes i explosius, li reitere el que diu el reglament de totes dues cambres; no es pot usar, però fins al moment únicament Abascal ha fet ostentació de posseir-les.

Controls antidroga

Òbviament pel que a mi respecta, ni entre amb armes a cap lloc (i menys les corts generals) és més, mai he tingut una arma a les meues mans, i no tindria cap problema a passar qualsevol control d’estupefaents avís que els nivells de cafeïna igual sí que salen alts)
I recordar a Abascal que aquesta proposta ja la presentem en 2018

La nostra moció demanava efectuar tests psicotècnics de senadors, a més de controls d’alcohol, drogues i explosius a l’entrada de l’hemicicle, segurament bona part dels membres de Vox en les institucions suspendrien en algun d’ells.

En data de hui, el consum d’alcohol o drogues no està prohibit en el reglament de les cambres. Això sí (la moció era la resposta a la moció del PP sobre una petició individualitzada d’investigació curricular per al cas de Pedro Sánchez, únicament a Sánchez).

Articles relacionats