Carles Mulet: “No entenc com poden anar als seus pobles votant en contra d’esmenes que els beneficiaven”

– La coalició lamenta el front de “Junts pel No” que impedeix debatre esmenes als PGE o a la LOMLOE, pervertint les funcions del Senat

El senador de Compromís, Carles Mulet ha retret hui al PSOE el seu “nul interés” a arribar a acords amb formacions i interessos de diferents autonomies que han traslladat centenars d’esmenes als comptes “sense que hagen arribat a debatre’s a pesar que sí que s’ha cridat per a negociar a determinades forces. Negociacions a pes, de tan tens, tant vals”, ha retret.

El representant valencianista ha recordat que existeixen acords de governabilitat que hui dia “s’estan incomplint” amb les formacions que van propiciar la moció de censura que va desallotjar a Mariano Rajoy del Govern corrupte. “Si bé Compromís ha aconseguit en el Congrés notables millores en inversions per al País Valencià, constatem com existeix una gran insatisfacció amb aquests comptes i voluntat de debatre-les i canviar-les i el bloc del ‘no’ o de Junts pel No els ha unit i així no incrementaran majories, sinó que les faran més pírriques”, ha lamentat.

Per al senador, no acceptar cap esmena no els valida a parlar en nom del consens i del diàleg, per la qual cosa ha anunciat que Compromís no votaria favorablement als comptes. “Quan tornen a casa per Nadal al PSOE i els seus socis preferents els costarà explicar el seu vot en contra i per què determinades esmenes o actuacions als seus pobles no estaven en l’agenda del Govern i en els comptes generals”, ha dit i ha anunciat que “presentarem, igual que vam fer amb els governs totalitaris del PP, batalla amb aquestes actuacions i continuarem treballant per la utilitat del Senat com a cambra de representació, legislativa i per millorar el país”.

Fruit de la col·laboració de Compromís amb diferents organitzacions com CHAUPL, Coalició per Melilla o el PCAS, les esmenes valencianistes incloïen propostes per a Aragó, la regió Lleonesa, Melilla o Castella, així com de moviments socials i entitats de tota mena. “Són unes esmenes que demanen que els diners de tots, es distribuïsquen amb equitat i no pel tripijoc polític” i ha preguntat al Govern si “tals esmenes no mereixen una setmana més de negociació i revisió dels comptes i que acabe sent el Congrés qui els aprove dins del termini la setmana vinent”.

Et Pot Interessar