20.4 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Càritas Gandia posa en marxa la campanya per l’ocupació digna i de qualitat

Càritas Gandia s’ha sumat a la campanya llançada per Càritas Espanyola per l’ocupació digna i de qualitat “per a lluitar contra la precarietat que afecta a moltes persones”.

En un entorn laboral dominat pels elevats índexs de desocupació i temporalitat, les dades de l’Informe d’Economia Solidària 2018 de Càritas Espanyola posen de manifest, un any més, que és possible desenvolupar estratègies d’èxit amb les persones en situació més vulnerables perquè puguen tornar al mercat de treball, aconseguir una ocupació i reconstruir la seua autonomia personal. Aquest és el cas dels 13.545 participants en el programa d’ocupació de Càritas Espanyola que van aconseguir accedir a un lloc de treball digne en 2018. En el cas de Càritas Gandia, dels 188 participants atesos en 2018, 51 van aconseguir ocupació.

Eduardo Mahíques, director de Càritas Gandia, ha subscrit les paraules de la secretària general de Càritas Espanyola, Natalia Peiró, i ha indicat que “la inserció de les persones s’aconsegueix a través d’ocupació digna, amb un salari just i un horari just”. Mahíques ha recordat que “moltes persones que estan treballant, a causa de la precarietat laboral de les seues ocupacions, estan en exclusió” perquè no poden afrontar les despeses del lloguer del seu habitatge.

I és que, segons el VIII Informe FOESSA (Foment d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada), que es presentarà al juny –igual que la memòria de Càritas Gandia de 2018 i del qual avancem les dades d’ocupació-, les majors taxes de pobresa i exclusió es continuen concentrant en el col·lectiu de persones desocupades, on un 46% es troben en l’espai de l’exclusió.

En aquest context, Càritas Diocesana de València ha posat en marxa en els últims mesos una Agència de Col·locació amb la finalitat de fomentar l’ocupació inclusiva, oferint un servei d’intermediació laboral a les persones que acompanya i a les ocupadores. Càritas Gandia col·labora amb aquesta Agència de Col·locació, informant de les persones que acudeixen a l’entitat a la recerca d’ocupació. L’Agència se situa en la seu l’entitat a València (Plaza Cisneros, 5) i es pot contactar amb la mateixa per telèfon o per e-mail (agencia.cdvalencia@caritas.es).

Articles relacionats