23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

CÀRITAS GANDIA INVERTEIX 4.500 € A l’ANY EN MANTENIMENT DELS HABITATGES D’ACOLLIMENT I PISOS D’AUTONOMIA

 

• L’entitat disposa de 2 habitatges amb capacitat per a 9 persones i 2 pisos d’autonomia per a persones sense llar que poden acollir fins a 8 persones.

• Aquests recursos tenen una finalitat de “prevenció”, perquè les persones acollides per l’entitat, en situació de vulnerabilitat, no acaben en exclusió social.

Càritas Gandia inverteix a l’any 4.500 € aproximadament en el manteniment de 2 habitatges d’acolliment temporal i 2 pisos d’autonomia. Aquests recursos residencials tenen una capacitat total de 17 places.

Recentment, l’entitat ha realitzat obres de millora en un dels habitatges, tant en el bany com en la cuina (amb una inversió superior als 1.000 €) per a oferir un allotjament digne a les persones, ja que amb el pas dels anys aquests espais comuns s’havien deteriorat.

Quant als habitatges d’acolliment temporal, un d’ells es destina a famílies i l’altra, a persones soles en situació vulnerable. Es tracta d’un recurs “preventiu” perquè els participants acollits per l’entitat, en situació de vulnerabilitat, no acaben en l’exclusió social.

Els pisos d’autonomia, per part seua, estan dirigits a persones sense llar que han finalitzat el procés de reinserció sociolaboral després de mesos de treball a través d’itineraris integrals d’acompanyament personal i sociolaboral. Aquests pisos (8 places en total), es destinen cadascun d’ells a homes i dones.

IMG 7294
El director de Càritas Gandia, Francisco Carrió, acompanyat de la coordinadora de l’àrea d’Intervenció Comunitària, Luz Garcés, ha visitat aquest matí un dels habitatges reformats on resideix una família amb quatre menors a càrrec seu.

Maite Boscá, secretària de Càritas Gandia, ha assenyalat que: “la finalitat d’aquest projecte d’habitatges és donar una resposta a la situació d’exclusió residencial que viuen moltes de les persones que acudeixen a Càritas que travessen un moment de vulnerabilitat i que requereixen un lloc on residir temporalment fins que puguen normalitzar la seua situació”.

Articles relacionats