18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Càritas Gandia assisteix a 127 famílies i 41 persones sense llar en un mes d’emergència sanitària

Des de l’inici d’aquesta crisi sanitària i durant el primer mes, Càritas Gandia ha atés i acompanyat a 127 famílies a les quals s’ha atorgat una targeta de prepagament per a l’adquisició d’aliments i béns de primera necessitat.

S’estan entregant diàriament lots d’alimentació (desdejuni, menjar, berenar i sopar) a prop de 41 persones que viuen al carrer o en infrahabitatges (sense llum ni aigua) i caixes d’aliments d’emergències a 21 famílies en situació de vulnerabilitat. Quant a les atencions presencials i telefòniques, tant en *interparroquial com en les parròquies, s’han comptabilitzat 340 en el primer mes.

En Càritas Interparroquial, al carrer Duc Carles de Borja, 15, l’atenció ha continuat de manera telefònica i presencial, de 9-14 h. S’estan coordinant les necessitats de la població vulnerable i derivant a les persones als recursos disponibles en aquests moments. Les famílies que fins abans del decret d’Estat d’Alarma eren ateses en les diferents parròquies continuen sent ateses a través d’un número de telèfon. Continua també per tant l’acompanyament individualitzat i la gestió de qualsevol necessitat de la família que acudeix a les parròquies.

La crisi sanitària ha derivat en una vertadera crisi econòmica, ja que moltes persones s’han vist sumides en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE). Per aquest motiu, nombroses famílies es troben en una situació de vertadera angoixa, sense treball, i per tant sense ingressos, i sense poder adquirir aliments i béns de primera necessitat.

Per aquest motiu, Càritas Gandia prepara i lliurament a domicili caixes d’emergència complementària de menjar a les famílies més vulnerables.

Articles relacionats