26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Càritas Gandia al costat dels xiquets més necessitats amb el projecte “Suport Escolar”

– Càritas subvenciona amb 4.400 € l’Escoleta d’estiu a Gandia a 12 xiquets, 8 d’ells ucraïnesos

caritas escoleta destiu

Càritas subvencionarà aquest estiu l’Escoleta a 12 xiquets de Gandia. Del total de xiquets beneficiaris, 8 són ucraïnesos. D’aquesta manera Càritas ajuda a les famílies sense recursos perquè els xicotets puguen gaudir de vacances com qualsevol company del col·legi.

Del total de xiquets subvencionats, 10 assisteixen a l’Escoleta en aquest mes de juliol i continuaran durant part del pròxim mes d’agost. Dos d’ells només durant aquest mes de juliol.

Perquè aquests 12 xiquets puguen assistir a l’Escoleta, Càritas ha invertit un total de 4.400 €. Aquesta activitat forma part del projecte de “Suport escolar”, una iniciativa immersa en el programa d’Intervenció Familiar, on es treballa i acompanya a les famílies (xiquets i pares) que per la seua situació de necessitat acudeixen a Càritas. En aquest acompanyament s’ofereix suport als menors amb dificultats acadèmiques, un reforç educatiu en suport i millora en temes acadèmics i desenvolupament d’actituds socials positives.

També es fan classes de castellà als pares quan siga necessari i se’ls acompanya quan ho requereixen a les tutories dels fills en els centres escolars. Però a més s’inclouen iniciatives com la de les Escoletes per a evitar la desigualtat que suposa un desavantatge clar per als fills de les famílies amb menys recursos, afectant aspectes tan fonamentals com l’educació.

Aquest programa sorgeix com a proposta preventiva i educativa per a desenvolupar competències personals i socials en els menors, compensar socioeducativamente les seues necessitats a més de treballar amb els seus nuclis familiars. Dins d’aquest projecte de “Suport escolar” enguany COPE València ha finançat a través del Motorock la compra de tauletes per a acabar amb la bretxa digital dels menors.

Articles relacionats