Capella de Ministers actua este dissabte al monestir de Sant Jeroni de Cotalba

El montestir de Sant Jeroni de Cotalba, a Alfauir, acull este dissabte 4-agost a les 20’00 h. el concert de “Capella de Ministrers” dins de la 11ª edició “Música en Sant Jeroni”. El cicle continuarà el dissabte 11-agost amb l’òpera i sarsuela de “Camerata Lírica”.
La proposta musical “Lucrecia Borja” que presenta Capella de Ministrers en aquesta edició de 2018, és un homenatge musical a Lucrecia Borgia (1480-1519) filla del papa valencià Alejandro VI, casada tres vegades, un marit assassinat i un fill il·legítim. Tot en sol trenta-nou anys i en ple Renaixement.
El programa Lucrecia Borgia, entre la història, el mite i la llegenda, basat en la música coetània, és un homenatge allunyat de clixés, prejudicis i rumors sobre la vida d’aquesta figura culta i refinada. Carles Magraner, director de la formació, abordarà la fascinació de les corts renaixentistes italianes i l’esdevenir de Lucrecia Borgia en el seu context històric.
D’aquesta manera, en el concert es viu en primera persona la fascinació de les corts renaixentistes italianes. El naixement a Roma de Lucrecia en 1480, la caiguda de Granada, els casaments amb Giovanni Sforza, Alfonso d’Este i Alfonso d’Aragó, les relacions amb Pietro Bembo, Isabella i la cort de Ferrara i músics com Bartolomeo Tromboncino o Joan Ambrosi Dalça. Tot enfocat al seu refugi en la devoció i la mort en el 1519.
La formació de Capella de Ministrers estarà composta per a l’ocasió per Elia Casanova (veu), Carles Magraner (viola d’arc), David Antich (flautes), Robert Cases (guitarra i llaüt renaixentista), Pau Ballester (percussions).

Capella de Ministrers porta des de 1987 desenvolupant una important labor investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol des de l’Edat Mitjana fins al segle XVIII. Durant aquests 30 anys d’ininterrompuda presència en el panorama nacional i internacional, aquest projecte ha rescatat i difós el nostre llegat musical més proper -relacionat especialment amb la de l’antiga Corona d’Aragó i el Regne de València- i ha desenvolupat una fonamental i important activitat fomentant el vertader sentit del concepte de recuperació històrica i indústria cultural.
Més de 1.500 concerts al llarg dels 5 continents i més de 50 discos editats en el mercat internacional avalen una labor que, d’una banda, recupera gran part del nostre llegat històric més desconegut i d’altra banda, el comunica i el difon, en primer lloc a nivell nacional i després fora de les nostres fronteres, transmetent la imatge i el sentiment d’un territori que estima i protegeix allò que li pertany.
Capella de Ministrers és una iniciativa encapçalada per Carles Magraner, un projecte que ha aconseguit emprendre cadascun d’aquests projectes vertebrant gran nombre de professionals, consolidant-se com a referent internacional dins de la “música antiga”. Ha sigut reconeguda recentment en els prestigiosos Premis Internacionals de Música Clàssica (ICMA) 2018 en la categoria de Música Antiga.
La 11ª edició de “Música en Sant Jeroni 2018” compta amb una programació completa i variada amb diverses formacions de reconegut prestigi. Aquesta edició de 2018, abasta una àmplia varietat d’estils, sense deixar de costat la dedicació especial del festival d’acostar la música clàssica i antiga i el jazz, al públic.
Les entrades dels concerts es poden adquirir en totes les oficines de Caixa Popular, patrocinadora un any més d’aquesta 11ª edició o directament per internet en www.mgticket.com/cotalba.
Els concerts es poden combinar de manera opcional amb visites guiades al monestir que començaran a les 18,00 h i sopars en els jardins romàntics del monestir, després de cada concert.

Et Pot Interessar