15.6 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Cangur 2024, la cara més divertida de les matemàtiques al Campus de Gandia

 

– Més de 900 estudiants s’han donat cita al Campus de Gandia per a participar en la XXVI Prova Cangur

– Esta prova, que consisteix a resoldre 30 exercicis en 75 minuts, té com a objecte “estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes”

908 estudiants de 28 centres de les comarques de la Marina, la Ribera i la Safor s’han donat cita al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) per a participar en la XXVI Prova Cangur. L’objectiu d’esta iniciativa és “estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes”, ha indicat Almanzor Sapena, professor del Campus de Gandia i coordinador de la prova en esta seu. Convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques i organitzada en la Comunitat Valenciana per la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi, “es tracta d’un concurs individual on l’alumnat dedica una estona a divertir-se resolent els problemes plantejats”.

Esta trobada mundial, d’hora i quart de duració i trenta preguntes de dificultat creixent amb cinc possibles respostes, de les quals només una és correcta, està dirigit a adolescents (de tercer i quart curs d’Educació Secundària Obligatòria, de primer i segon de Formació Professional Bàsica, de primer i segon curs de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior) i intenta mostrar la cara més atractiva de les matemàtiques. Segons Almanzor Sapena, “la resolució d’estos problemes es basa més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics”.

Tradicionalment, el Campus de Gandia cedeix les seues aules per a la realització de la Prova Cangur, que té lloc el tercer dijous de març. Això suposa un al·licient per als i les participants, que poden conéixer el campus universitari. I est, al seu torn, rep la visita dels qui en un futur poden ser els seus estudiants.

En els últims anys, la Prova Cangur s’ha convertit en un dels principals canals de difusió de les Matemàtiques entre la gent jove. I en la seua celebració, el suport del professorat de col·legis i instituts, així com del Departament de Matemàtica Aplicada de la UPV, és fonamental perquè cada edició continue sent un èxit de participació.

Articles relacionats