25.1 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Campus de Gandia UPV: ‘L’adaptació a la docència online ha sigut molt bona, hem d’estar orgullosos’

• Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, valora de forma molt positiva l’adaptació de la docència a l’entorn digital que s’ha realitzat al Campus

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, valora molt positivament l’adaptació de la docència a l’entorn digital realitzada des del Campus, aquesta primera setmana de classes online a causa de la pandèmia de COVID-19. Hem fet un gran esforç, la docència online no és gens fàcil i requereix moltes més hores que la docència tradicional. L’alumnat ha sabut valorar el sobreesforç. Tant els estudiants de Grau com els de Màster estan assistint a classe a través de la plataforma gestionada per la UPV, a la qual hem dotat de contingut en temps rècord destaca Alba. Per a facilitar la docència digital, la UPV ha dissenyat una web per a estudiants i professorat, https://virtual.blogs.upv.es.

‘La UPV compta amb una llarga trajectòria en innovació docent i en generació de recursos per a la formació online i aquesta experiència ha sigut molt valuosa’, afirma Jesús Alba. ‘Al Campus de Gandia, quan es va decretar la suspensió d’activitats extraescolars, ja ens preparem per a un possible tancament del centre i això ha facilitat la tasca’.

El personal d’administració i serveis també continua treballant de forma no presencial. Jesús Alba destaca la gestió que s’ha realitzat des de l’Oficina Internacional del Campus respecte als estudiants Erasmus, tant els desplaçats a Gandia procedents d’altres països, com els estudiants del Campus que realitzaven una estada internacional. ‘S’ha treballat per a facilitar que qui volguera quedar-se el poguera fer i qui ho preferira, tornara al seu país d’origen sense dificultats’.

Michaela Muszyinski, coordinadora de l’Oficina internacional de Gandia, explica que s’ha creat una oficina virtual, on els estudiants poden fer les seues gestions com si foren al campus, amb atenció personalitzada. ‘També hem creat un espai virtual per als alumnes internacionals que encara són ací, uns 25, sobretot italians, llatinoamericans i polonesos. Queden tots els dies amb nosaltres i amb estudiants del Campus, perquè se senten acompanyats’.

Un altre exemple d’adaptació del servei el trobem a la Biblioteca – CRAI, que amb ‘La Biblioteca a casa’ posa milers de recursos digitals a l’abast de la comunitat universitària. A través del xat de la Biblioteca, ofereixen atenció de 9.00 h a 20.00 h i han preparat recursos i assessorament específics per als estudiants que fan el Treball Final de Grau i el Treball Final de Màster. Segons Natalia Sastre, responsable de la Biblioteca de la UPV a Gandia, es respon així a les necessitats d’una etapa acadèmica on la investigació i els recursos bibliogràfics són clau.

El Servei Integrat d’Ocupació ofereix també la possibilitat de rebre orientació laboral a través de Microsoft 365 Teams, Skype o correu electrònic, mitjançant cita prèvia en el seu web i continua gestionant futures pràctiques en empresa.

Un altre exemple d’adaptació a la nova realitat l’ofereix el Servei d’Esports, que ha posat en marxa sessions d’entrenament online en el seu canal Youtube. Segons Kety Balibrea, tècnica d’aquest servei, es tracta d’una iniciativa que ha començat al Campus de Gandia i que s’implantarà en els tres Campus de la UPV. ‘Pensem que és molt positiu que la comunitat universitària mantinga el contacte amb els seus monitors i també és una xicoteta contribució que beneficia a la societat en general’, explica Balibrea.

Articles relacionats