25.7 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

Caixes nius fetes per l’alumnat d’FP reforçaran la biodiversitat de Gandia

– Gandia reforçarà la biodiversitat dels espais urbans i periurbans amb la col·locació de més caixes niu

• Un any més, l’alumnat d’FP Bàsic de Fusta de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia col·labora amb el programa municipal del departament de Gestió Responsable del Territori fabricant diferents tipologies. Com ara rates penades, aus parides, fàlcides i rapinyaires, entre altres espècies en perill i que contribueixen al control de plagues i a garantir l’equilibri de la biodiversitat.

• El Centre educatiu ja va fabricar l’any passat diverses gateres per a les colònies felines de la ciutat.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del Director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, i del professor d’FP Bàsic de Fusta de l’IES Tirant lo Blanc, José Luis Martínez Oliver, ha presentat aquest matí una mostra de les caixes niu que l’alumnat està fabricant dins el projecte municipal iniciat l’any passat amb l’elaboració també de gateres de fusta per al recer dels gats de les colònies felines de la ciutat.

“Enguany volem reforçar la biodiversitat dels espais urbans i periurbans, perquè està desapareixent, segons alerten molts informes”, ha assegurat Izquierdo.
El departament de Gestió Responsable del Territori ha comprat la fusta i l’alumnat ha fabricat les caixes niu, emprant material tractat amb productes ecològics, com ara un oli protector innocu fet a base d’olis vegetals. “Es tracta d’una aposta seriosa del Tirant lo Blanc, des de fa temps, per la fusta, un material molt noble que agrada a l’alumnat. Treballem sobre projectes amb una utilitat i, en aquest cas, amb el valor afegit que poden veure’l dut a la pràctica, com ja va passar amb les gateres. Estem parlant d’un tipus d’alumnat que necessita més al·licients”, ha recordat el professor.

Articles relacionats