20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Ca Saforaui impulsa una campanya per captar sòcies i socis

Aquest dimecres 29 de setembre, el centre social Ca Saforaui llança una iniciativa per a tindre ingressos fixos que financen els diferents projectes i possibiliten centrar els esforços a reforçar la solidaritat i caminar cap a l’autogestió. Després de cinc anys de funcionament, la nova campanya suposa un canvi de tota l’estructura associativa. Per primera vegada es crea tota una base sòlida de participació centrada en figures específiques segons les seues capacitats i disponibilitats.

Per una banda estan els socis mecenes, que són particulars o entitats que ajuden de manera econòmica a finançar els projectes mitjançant pagament anual (min. 100 €), semestral (min. 60 €) o mensual (min. 10 € amb domiciliació bancària).

D’altra banda, parlem de socis actius que participen de manera directa prioritzant l’ajuda presencial o telemàtica enfront del suport econòmic: en primer lloc, els socis voluntaris/es als quals se’ls requerirà una mínima participació periòdica i, per últim, les persones o entitats sòcies col·laboradores, de les quals s’espera la facilitació i suport per treballar en comú en algun dels projectes solidaris.

Malgrat que les implicacions siguen diferents, l’estructura no és jeràrquica. Aquestes figures s’emmarquen dins del que es coneixerà com a socis/sòcies compartint els mateixos drets, entre els quals, destaquen: assabentar-se de tota la programació així com participar en les reunions i rebre les actes i les memòries d’activitats al correu electrònic, tindre dret al marxandatge de Ca Saforaui, accedir als esdeveniments de pagament de manera gratuïta o participar en els dinars i les retrobades dels socis i sòcies.

A banda d’aquesta campanya, Ca Saforaui inaugurarà els pròxims dies 16 i 17 d’octubre un projecte dels més importants des del seu naixement: un menjador popular, espai gastronòmic obert i integrador amb fins solidaris i d’empoderament de la comunitat. A més, aquest setembre ja s’ha llançat tota la programació completament gratuïta dels pròxims mesos on podem trobar, entre altres, classes de castellà, valencià, àrab i reforç escolar, sessions de perruqueria, boxa i ball, contacontes i inclús senderisme.

Per tal de consolidar una base de dades i fer possible el pagament, des de hui les persones que vulguen participar en el mecenatge de Ca Saforaui podran fer-ho a través de la pàgina web (https://casaforaui.org/socis/). Els voluntaris i col·laboradors que tinguen intenció de participar en els diferents projectes de manera presencial o telemàtica podran inscriure’s acudint directament al centre social (Carrer Nou d’Octubre, 39, 46702 Gandia, València).

Articles relacionats