5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

La britànica Hannah Barnes, primera líder de la Setmana Ciclista Valenciana en imposar-se a la meta de Gandia

La britànica Hannah Barnes és la primera líder de la Setmana Ciclista Valenciana després d’imposar-se este dijous en l’etapa inaugural amb arribada a Gandia. La ciclista de l’equip alemany Canyon Sram Racing ha sigut la més ràpida en l’esprint del reduït grup que ha arribat a meta al capdavant.
La primera etapa ha partit de Ròtova. La primera meitat de l’etapa l’escamot, de 161 corredores, ha rodat compacte. Només cal destacar l’atac de la francesa Pauline Cantele, però la seua escapada no ha arribat a sobrepassar mai els 30” d’avantatge respecte a l’escamot.
En l’sprint intermedi de Ròtova (qm 44) ha passat al capdavant l’alemanya Tanja Erath (Canyon Sram Racing), mentre que en el de Benigànim (qm 69) ho ha fet l’holandesa Bellede Gast (Parkottel Valhenburg).
El gran grup ha començat a trencar-se en la primera ascensió de la jornada, el port de Barxeta, de tercera categoria. Pel seu cim ha coronat en primera posició la sud-africana Ashleig Moolman-Passio (Cervero – Bigla), qui ha portat a la seua roda a la polonesa Katarzyna Niewiadoma (Canyon Sram Racing). A ambdues se les han unit a Simat de la Valldigna l’espanyola Mavi García (Movistar Team) i l’austríaca Shara Gillow (FDJ Nouvelle AquitaineFutur).
Ja en les primeres rampes de l’alt de Barx, de segona categoria, el ritme de Moolman-Passio i Niewiadoma no ha pogut seguir-lo cap corredora més, per la qual cosa les dues juntes han ascendit els 5 quilòmetres del port, coronant la sud-africana en primera posició.
Les dues corredores han col·laborat perquè la fugida prosperara, mantenint un marge sobre el xicotet grup perseguidor que mai ha sobrepassat els 30 segons. Després del descens per la carretera de la Drova, ambdues han arribat juntes als carrers de Gandia. Quan semblava que la victòria sse l’anaven a disputar entre elles, el grup perseguidor ha acabat neutralitzant-les mancant només 300 metres per a l’arribada, situada en l’Avinguda de la República Argentina.

Primers mallots de líder

Després de la primera etapa, Hannah Barnes lidera la Setmana Ciclista Valenciana amb 4” d’avantatge sobre la segona classificada, Ashleig Moolman-Passio (Cervero – Bigla), i 6” sobre la tercera, la italiana Marta Bastianelli (AleCipollini). Aquestes diferències vénen donades arran de les bonificacions.
El mallot de líder de la muntanya el vestirà divendres Ashleig Moolman-Passio, el dels sprints especials Belle de Gast, el de millor sub23 Abby-Mae Parkinson (Trek – Drops) i el de primera ciclista autonòmica, la valenciana Alba Teruel (Movistar Team).
En l’acte de lliurament de premis han estat presents, entre uns altres, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Gandia, Lidia Morant, i l’alcalde de Ròtova, Antonio García.
La segona etapa, de 116 km, traslladarà aquest divendres la caravana de la Setmana Ciclista Valenciana a la província de Castelló. 

Articles relacionats