Bonig sopa amb el PP de Gandia amb les cendres de les primàries encara fumejant

El sopar d’estiu del PP de Gandia ha estat enguany especial i alhora estrany, i no pel menú, sinó per les circumstàncies que han envoltat la visita de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a la plaça de la Marina del Grau, amb els reultats de les recents primàries encara calents. 

Més enllà dels ànims que Bonig ha transmés aquest divendres als càrrecs i militants en el sopar de Gandia, i la crida a «seguir treballant i defensar a la Comunitat» per a guanyar en 2019 les eleccions autonòmiques i municipals, subjau una profunda incertesa sobre les decisions que el nou president del PP, Pablo Casado, prendrà al voltant dels populars valencians. En joc hi ha candidatures i llocs de direcció. Entre sopar i sopar les declaracions de Bonig no són ni d’ànim ni d’eufòria, sinó que demana a Casado respecte al marge de maniobra del PPCV per a encarar eixes eleccions autonòmiques i locals. 

Per molt que Bonig demane construir un «trampolí» perquè el líder del PP, Pablo Casado, presidisca el Govern d’Espanya, la líder valenciana ha eixit qüestionada del procés congressual, i Casado no té gestos que donen tranquil·litat a Bonig. La seua situació s’ha enfeblit en benefici de Vicente Betoret, qui ha compartit foto a Gandia damunt l’escenari amb Bonig, l’exdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i els dirigents locals. Uns dirigents locals, d’altra banda, que han exhibit una calculada indefinició en tot el procés que ha portat a Casado a la presidència del PP.
No obstant, i com si romanguera al marge, Bonig compartia a Gandia complicitats i somrires amb diputats provincials, autonòmics i nacionals, i regidors i militants de Gandia.
Durant la celebració, la presidenta de PPCV va agrair als militants de la formació «estar sempre al peu del canó, principalment en els moments difícils», al mateix temps que va destacar la importància del procés de primàries dut a terme en el PP: «Ha posat de manifest que hem sigut i seguim sent un gran partit, i el millor està per arribar», va indicar.
«Hem passat moments que no eren fàcils i mai oblidarem que les primàries van eixir i es van defensar a la Comunitat Valenciana i si ho vam fer és perquè els militants ens van donar un mandat clar: que calia obrir el partit a la gent», va assenyalar Bonig.
Per a la presidenta ‘popular’, el procés de primàries «era necessari». «Hem viscut un procés històric per al partit, la gent ha votat lliurement i hui tenim un nou president: Pablo Casado», va celebrar. Així, Bonig va assenyalar que el PP «ha barallat» i estan «orgullosos del projecte polític» que representen que és «el millor sens dubte i el que ha transformat Espanya sempre que ha governat», va agregar.
En aquest sentit, va afirmar que «el PP mai dóna una batalla per perduda», les «barallen totes». «Les batalles que es perden són aquelles que no es donen. Ens ha tocat una etapa difícil però estan els millors, els qui fan un pas avant, els qui posen la cara, els qui li la parteixen una vegada i una altra, i els militants us mereixeu que donem la cara per la gent honrada del PP», va manifestar.
D’altra banda, Bonig va afirmar que «l’únic objectiu que tenia l’esquerra era tirar al PP de les institucions». «Ho van fer a la Comunitat encara que el PPCV va ser el partit més votat i ho han fet a través d’una moció de censura en el Govern d’Espanya. I al final sempre és per a el mateix: per a crear quiosquets, per a pujar impostos, col·locar als seus i enfrontar als espanyols, i en el cas de la Comunitat Valenciana amb l’educació», va assenyalar.
Sobre aquest tema, va asseverar que «l’esquerra vol controlar l’educació, coartant la llibertat per a triar centre i llengua». «La Comunitat se sent tan orgullosa parlant valencià com a castellà, amb naturalitat», va expressar.
D’altra banda, Bonig va apostar per «donar totes les batalles, amb un partit present i no absent, reformista i no reaccionari, que torne a defensar a les persones i a la llibertat». «Si cau la Comunitat i s’uneix al corrent separatista que tenalla a Pedro Sánchez, Espanya tindrà un seriós problema», va indicar.
Per açò, va declarar que és «fonamental que el PP comprenga, que hui la Comunitat és històrica, no solament per al creixement econòmic, sinó per a la vertebració política d’aquest país». 
Per la seua banda, el portaveu del PP de Gandia, Víctor Soler, va afirmar que amb Pablo Casado en la presidència nacional del PP i amb Isabel Bonig al capdavant del PPCV la formació té «un tàndem guanyador». «Hem passat un congrés del que eixim amb més força. Tenim el millor equip per a retornar la il·lusió i conquistar als ciutadans i recuperar les institucions», va concloure.

Et Pot Interessar